14 entry daha
  • senaryosunu ve yönetmenliğini woody allen'ın üstlendiği, zengin oyuncu kadrosuna sahip 1996 yapımı bir müzikal tadında romantik - komedi.
    bu film öyle sanıyorum ki müzikalden zevk almayan bünyelere dahi keyif verecek bir yapım. tabi bunun böyle olmasındaki en büyük etken woody allen'ın imzası. allen hollywood'un nadir derin dehalarından biridir. her şeyden evvel kalemine hayran olduğum bir isim. bu nedenle hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği filmler benim için aslına bakılırsa bulunmaz hint kumaşı gibi bir şeydir.
    kaldı ki bu filmin bir özelliği daha var. o da allen'ın filmografisindeki tek müzikali olması. bu açıdan bakıldığında woody allen hayranları için bu filmin yeri başkadır.
    filmin bir diğer hoş yanı ise oyuncu künyesi. ciden zenginlik dedikleri bu olsa gerek. zira kimi ararsanız künyede var gibi. misal;
    temiz aile çocuğu rolü ile edward norton. onu bu filmde gencecik halde görmek önce tuhaf bir hisse kapılmamı sağladı. zira bendeki edward norton şu fight club'a tekabül edendir. yani alabildiğine psikopat haller. lakin burada, bu müzikal de çok başarılı bir iş çıkarmış. dansıyla, sesiyle ve sade oyunculuğu ile hiç de fena değil.
    onun dışında henüz ergenlik dönemini süren bir yıldız daha var künyede. o da natalie portman.
    ve her zamanki iyi oyunuyla julia roberts. ayrıca alan alda , drew barrymore ve lukas haas.
    lakin tüm bu isimlerin dışında bir isim daha mevcuttu ki cidden filme ayrı bir renk kattığını düşünüyorum; tim roth.
    four rooms filminden de anımsayacağımız gibi aslında kendisi abartılı rollerin adamıdır lakin bu filmde daha sade ve cidden tuhaf bir karaktere can vermiş, iyi de etmiştir. şu libidosu tavan yapmış eski mahkumdan söz ediyorum. cidden iyiydi.
    zaten woody allen'ın kalemindeki sihir de buradan gelmekte. her eserinde orijinal karakterler yaratıp devamında onlar üzerinden muazzam insan ilişkileri sunar ortaya. özellikle şu kadın - erkek halleri.
    her zamanki gibi zeki diyaloglar bu filmde de mevcut. yani klasik bir woody allen filminden bahsediyoruz.
    bu sanırım izleyenler için gayet iyi bir referans.
    bu arada unutmadan;
    film boyunca hoş diyaloglar, iyi oyunculukların yanında bir de muazzam bir venedik manzarasına şahit olursunuz. devamında ise new york. bu da işin ayrı bir güzelliği.
    kısacası; klasik bir woody allen rejisidir bu. işte bu yüzden muhakkak izlenmelidir. iyi seyirler.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap