3 entry daha
  • çağdaş kişisel gelişim sektörü size sürekli anda yaşamak veya küçük mutluluklarla yetinmek gibi şeyleri öğütler çünkü tüketim temelli serbest piyasanın güdümünde olduğu için bir gelecek beklentisi içine girmenizi veya büyük beklentilere hakkınız olduğunu düşünüp sistemi sorgulamanızı istemez.

    hep bireyi suçlar. evrene doğru mesaj gönderemediğin ve sabah 03:30'da kalkıp spor yapıp kod yazmadığın için başarısız olduğunu söyler. refah mı istiyorsun? bunu evrenden doğru istemeyi becerememişsin. yani sen suçlusun. sistem suçlu değil. başarılı insanlar nasıl başarılı? doğru koşullarda doğdukları için mi? tabii ki hayır girişken ve motivasyonlu oldukları için. ha bir de belki yıldız haritaları falan o seneye uyumludur. zaten dünya nüfusunun %60'ı nasıl istemesi gerektiğini bilmediği için yoksuldur.

    bu kişisel gelişim sektörünün verdiği ilişki öğütleri de bu minvaldedir. sürekli bir dolandırıcı, narsist, yalancı partner imajı çizer. ne kadar az bir kişiye bağlanırsan o kadar iyi gibi anlatır. ilişkilerde size bencil olmayı öğretir. sürekli partner değiştir, vur kaç modunda yaşa der. bunu bir de saçma sapan gaialı doğalı enerjili bir felsefeye bağlar. nedense aile sevmez serbest piyasa. çünkü aile düşünen insan istemez. geleceğini düşünen istikbalini umursayan insan istemez. çünkü sömürecektir o kişiyi. iphone alması için günde 16 saat çalıştıracaktır. tek eşli insan istikbal kaygısı güder. anda yaşayamaz. sorumludur. tutumludur. kullanıp atmaz. bu ideal tüketici insan modeli değildir. her ay partner değiştirip ruhunuzu ve bedeninizi tüketim çılgınlığına vermeniz gerekmektedir.
hesabın var mı? giriş yap