13 entry daha
  • beşinci dakikasında başlayan gerilimin son ana kadar artarak devam ettiği kevin costner filmi. aslında tam da soğuk savaş'ın bitmesine yakın çekilmiş bir soğuk savaş filmi. bu biraz talihsizlik tabi.
    sean young en güzel haliyle filmde arz-ı endam ederken gene hackman ise kendisine en çok yakışan rollerden birinde, pisliğe bulaşmış politikacı. filmdeki kovalamacalar, güç savaşları, politik oyunlar ve pislikleri örtmek için icat edilen yolların çeşitliliği oldukça eğlendirici.

    --- spoiler ---

    costner deniz kuvvetlerinde kahramanlıklarıyla aldığı bir kaç madalyadan sonra pentagon'a terfi eder. politik bir çok hesapla uğraşan bakana yakın çalışacaktır. bu arada bakanın metresiyle birbirlerine aşık olurlar ama bu arada metresimiz öldürülür. ve bir anda ortalıkta bir katil ve aynı zamanda bir rus casusu için sürek avı başlatılır.
    pentagon içindeki kovalamaca sahneleri ve o sırada bilgisayarda görüntüsü elde edilmeye çalışılan fotoğrafın yarattığı eş zamanlı gerilim harikadır. kevin costner boş yere işlemediği suçun altında kalmasın üstelik sevdiği kadının intikamını alsın istersiniz, filmin sonunda da aman yahu olursunuz.

    --- spoiler ---
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap