7 entry daha
  • subat 2009’da gittigim sevimli orta avrupa kenti. ulasimi biraz dertli, belgrad aktarmali, montenegro airlines ile ucarsaniz kucuk ama yeni, jat ile giderseniz rezalet her an dusecek gibi ucaklara binersiniz.

    sehir ayni ulkenin geri kalani gibi, kucuk ve maalesef cok fakir. ancak hersey cok ucuz, sigara bile, marlboro 1.25 euro, o derece. o kadar kucuk bir sehir icin inanilmaz yuksek sayida bar ve restorana sahip, gece hayati hayli hareketli. ozellikle kurutulmus etler ve elbette domuz urunleri hem ucuz hem de her yerde. geleneksel yemekleri de domuz etine sarilarak kizartilmis domuz pastirmasi. 1 kilo kabak 1 kilo etten daha pahali, enteresan. onun disinda butun karadag bir kucuk italya sanki ve gayet de basarililar.

    az sayida ve ucuz olmayan oteller ucuz ve cok sayidaki yemek mekanini dengeliyor. city hotel merkeze 10 dakika yurume mesafesinde oldukca basarili. best western yeni bir mahallesi olan vectra’da iki tane otel acmis, pek guzeller ama fiyatlar yuksek. bir de hotel crna gora var ki gormek, fakat kesinlikle kalmamak lazim. tito yaptirmis ve aynen ilk gunki gibi muhafaza edilmis...

    yemek icin benim bulabildigim en guzel mekan vectra’daki carine idi, ki bu aslinda bir market zinciri olmakla beraber sehrin her yerine restoranlar da acmis. gordugunuze girebilirisiniz, fakat vectra’daki subesi daha bir hos ve daha cok cesit var. bu arada iskembe dahil pek cok turk yemegi de bulabilirsiniz. fiyatlar da iki kisi icin 1 sise sarap dahil 40 euro gibi. zaten icki cok ucuz oldugu icin yuksek hesap odemek cok mumkun olmuyor. yine podgorica’da uretilen plantaze saraplari her yerde karsiniza cikacak, cekinmeden icebilirsiniz, en pahali mekanda sisesi 10euro, marketlerde ise 2 euro. bu fiyata bu kadar guzel sarap ben icmedim.

    alisveris icin pek fazla secenek yok, turistik bir buzdolabi miknatisi bulmak bile mumkun olmadi. bir tane delta city adinda alisveris merkezi var, kucuk sevimli pek cok markanin bulunabilecegi fakat yine karadag’a ozel bir urun bulunamayan. hercegovacka caddesi merkezde belli saatlerde arac trafigine kapali ve hos bir cadde. aksamlari piyasa gencler bu cadde ve etrafindaki sokaklara akiyor. zaten her yer bar restoran, guinness bira 6 euro, yerli bira 1 euro. yazin daha eglenceli diyorlar, ama biz goremedik.

    insanlar genel olarak iyi, biraz eski komunist etkisi devam ediyor, kimse satis yapmak icin kendini yirtmiyor. ingilizce bilen yok denecek kadar az, buyuk oteller ve arac kiralama yerleri dahil. yabanci oldugunuzu anlayinca bir almanca konusma tutkusu var. tek tuk de olsa ortak kelimeler oldugu icin turkce konusmak bazen daha faydali oluyor.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap