2 entry daha
  • 'insan kaynakları' dersinde sürekli bahsedilen
    -kendinizden emin olun
    -tuzak sorulara düşmeyin
    -kendinizi övün, beğendirin
    -ücreti en son konuşun
    -şu şu kıyafetleri giymeyin
    gibi daha birsürü şeyin yalan olduğu görüşme. işte şöyle yaparsan kötü etki bırakırsın falan diyerek hep gözümüzü korkutmuşlar.
    ilk iş görüşmem, aynı zamanda son iş görüşmemdir, çünkü işe alındım, halen de çalışmaktayım(vay beee, söyleselerdi inanmazdım).

    sabahın dokuz buçuğunda, önce bana iş bulduğunu söyleyen kişinin yanına(ne işidir, nerdedir hiç bilmiyorum, aynı dakika öğrendim) sonra asıl firmaya gittim, müdür hala gelmemiş,neyse bekledim, bu arada ordaki çalışanlar uzaylı gibi bakıyor, bu mu yeni çalışan diye. bende de bir tedirginlik, ilk iş görüşmesi,acaba nasıl insanlarla karşılaşacağım?

    neyse müdür geldi, ben onu, o beni baştan aşağıya süzdük. kimsin, nesin falan diye sormaya başladı.herşey normal gidiyor.işten bahsetti,tabi ne iş yapıldığından habersiz olduğum için, acaba yetebilirmiyim diye düşünmüştüm.galiba sesli düşünmüşüm yada müdür sezdi halimden "sen şimdi korkuyorsundur, acaba becerebilir miyim diye, becerirsin ama burda körelirsin" dedi. "nasıl yani?" dedim,hep duyardık, okulda öğrendiklerinle, iş hayatı bir değil diye. neyse daha bir sürü konuşmanın üstüne ayrıldım ordan, düşüneceğim dedim.
    eve gidip babama anlatıyorum, böyle böyle bir şirketmiş, tanıdık biri yokmu sorsak. babam da tabi tedirgin, nasıl bir yer diye merak ediyor, derken müdür aradı, gel görüşelim diye.kalktık, babamla iş görüşmesine gittik. evet babamla gittik, gelme dedim o kadar, sanki 1. sınıfa yeni başlıyorum, sıraya oturtacak beni. adamlar allahtan anlayışlı, sohbete başladılar hemen, yarın evraklarını tamamla, öbür gün başlarsın dediler, oldu bittiye geldi yani. daha bize derste anlatılan birsürü şeyi konuşmaycakmıydık, doğru düzgün ücretten bile bahsedemedik...

    siz siz olun ne istediğinizi bilin ve bunu da uygun bir dille anlatın. o tavsiyelerin de bir kısmını uygulayın.

    ayrıca;
    (bkz: babasıyla iş görüşmesine giden kız)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap