18 entry daha
  • güncelleme 3: mutlu son! ikisi de buluştular. herşey çok kolay ve yolunda gelişmiş. meksika sınırından ülkeye girmişler. bir gece kampta kalmışlar. sonra ellerine evrakları verilmiş ve san diego havaalanına bırakılmışlar. ordan new york'a geçecekler.

    güncelleme 2: iki arkadaşdan, iki kafadardan biri san diego havaalanına ulaşmış. diğerinden henüz haber yok. birbirlerine ulaşamıyorlar. güncellemeye devam edicem.

    güncelleme 1: yoldalarmış. şimdiye kadar herşey yolunda gitmiş. az kaldı diye mesaj attılar. bekliyoruz.

    bugün şahsen tanıdığım ve 58 - 60'lı yaşlarında olan iki türk kadın meksika sınırı üzerinden amerika'ya gitmek üzere istanbul'dan yola çıktı. biri arkasında iki yetişkin çocuk, diğeri arkasında iki yetişkin çocuk ve bir koca bıraktı. durumlarını ve gelişmeleri güncelleyeceğim.
    (direkt olarak meksika'ya uçmuyorlar önce başka bir güney amerika ülkesine uçacaklar, ordan meksika'ya geçecekler çünkü bildiğiniz gibi meksika artık kapıdan çevirebiliyor, almıyor içeri.)

    her yaş grubundan akın akın geliyorlar. kadın, erkek, evli, bekar, çocuklu, çocuksuz fark etmiyor. çocuklarıyla beraber gelenler de var.

    edit: ne iş yapacaklar diye soru geldi. biri zaten daha önce yaşamıştı amerika'da dolayısı ile tecrübeli. ev ve işyeri temizliği, çocuk bakıcılığı, bulaşıkçılık, markette çalışma vb ne iş olsa yapıyorlar. 75 yaşında emekli hemşire var mesela hala aktif olarak çocuk bakıyor. sağlıklı olduktan sonra yaşın önemi yok, her yaştan insan iş bulabiliyor. ama şansı yaver gitmeyip, kaç yaşında olursa olsun iş bulamayıp geri dönenleri de biliyorum. tam bir kumar.

    edit 2: 60 deyince elden ayaktan düşmüş sanmayın, görüntüleri gayet genç ve dinç. yaş sadece bir rakamdan ibarettir. esas olan insanın ne kadar sağlıklı ve fit olduğu. her 60 bir değil, her 80 bir değil.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap