15 entry daha
  • 1998 yilinda oynanan efsanevi fransa-hirvatistan macinin ilk yarisinda guzel defans yaptigi halde, 2. yarinin hemen ba$indaki hirvatlarin hizli ataginda, butun fransa defansi topu izlerken a$iri motivasyondan ofsayti bozmu$ ve suker'in 46. dakikada golu atmasina sebep olmu$tur.
    hemen kendini toparlayan bu efsane abimiz, 47 dakikada defansindan topu cikartmaya cali$an hirvat oyuncusuna yaptigi pres ile topu djorkaef'e kazandirmi$tir. djorkaeff topu aldiktan sonra, sagdan hizlica kale icine giren thuram'i farkedip ayaginin di$i ile topu onune birakip, golun asistini yapmi$tir.

    fransa'nin yedigi goldeki hatasinin $a$kinligi yuzunden, attigi bu gole inanamayan thuram, golun sevinciyle kendisine dogru ko$an takim arkada$larina 20-30 saniye kadar donuk donuk bakmi$tir. mactaki motivasyonu yuzunden, o an neye sebep oldugunu farkedememi$tir. 2-3 arkada$i gelip tebrik ettiginde, golu attigini ancak o zaman idrak etmi$tir. eger bu golun videosunu bir yerlerden bulup izlerseniz, siz de farkedersiniz. zaten izledigim bir dunya kupasi belgeselinde, zidane aynen bunlari soylemi$ti.

    attigi 2. golde ise sag taraftan bir duvar pasi ile onune du$en topu hirvat oyuncudan sokup, sol ayagi ile kaleye enfes bir plase ile yollami$, golunu yapmi$ ve fakat -bu sefer- kendine guvenen bir ifade ile golun sevincini ya$ami$tir.

    deschamps (sanirim) bu mactan sonra thuram icin yaptigi aciklamada "eger mactan sonra ba$bakan olmak isteseydi, fransa'da herkes thuram'a oy verirdi." diyerek, o gecenin sevincini ya$ayan fransizlarin sozcusu olmu$tur.

    guzel adamdir vesselam...
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap