16 entry daha
  • http://www.trutv.com/…s_murders/young/likens/1.html adresinde yirmi küsur sayfa devam eden, bu filme esin olan vaka üstüne bir hikaye var. dayanıp okuyunca filmin gerçeğin epeyce kırpılmış, önemli ayrıntılar dışarıda bırakılarak çekilmiş ve hafifletilmiş bir versiyonu olduğunu öğreniyoruz. açıkçası ondan sonra da ay oyunculuklar harikaydı demenin anlamı kalmıyor ama...

    bir filmi belgesel yönünü koruyarak çekmek, gerçek hikayelere dayandırıp canımızın çektiği ayrıntıları alıp seyirciyi abuk subuk çıkmazlarla başbaşa bırakmak demek de değil. madem bu kadar bilinen bir olaydı, bari biraz daha araştırma yapıp kurgulayasaydılar. evinde sadece üç tane kaşık olan bir kadının parayla bakmak üzere evine aldığı ekstra iki çocuğa olan tavrını anlamak zor olmamalı, ama sorun şu ki üç kaşığın varlığını filmde daha çok masadaki tostlardan seçebiliyoruz. filmde gösterilenden daha yoksul bir ev, perişan bir hayat, hırsızlıktan korkan ve gayrımeşru ilişkilerle yaşayan ama bunlardan tiksinen bir gertrude, daha çok ve uzun süreli alışılmış şiddet, daha sessiz komşular, daha şıllık bir paula, daha karmaşık ve sorunlu bir likens ailesi, daha çok cinsellik/bekaret vurgusu var. dolayısıyla otoritenin ardına saklanan küçükler, kızını korumak için emanet çocuğu suçlayan dengesiz anne temalarına veya parasızlıktan ve ilaç almaktan kafayı çizmiş bir anne tiplemesine yıkmak olmaz bütün filmi. yoksa bir sahnede toplaşan ve eğlenen gençlerden birinin dediği gibi, bu küçük kasabada yapacak hiçbişi yok! diyip işin içinden çıkılabilir.

    bir amerikan suçu sayesinde ne çok insanın ideal ev/hayat hayallerine bulaşmış olan amerikan suburban ev biçiminden de nefret ettim, iyi oldu. ne de olsa bodrumu olan ev masum değildir.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap