• genel olarak dünyanın en ateşli ve sahaya etki eden tribünleri olarak kabul edilir. tribünlerinde en çok kullandıkları balonlar, şemsiyeler ve ateşli silahlarıdır. ellili yılların sonunda yani avrupa'da ultras akımının yeni yeni görülmeye başladığı zamanlarda güney amerika'da barra brava adı ile toplanmaya başladılar ve günümüze kadar geldiler.

    boca juniors'un bir dönem tribün lideri olan rafael di zeo arjantin tribünlerinin önemini kendince şöyle anlatmıştı.
    '' la doce * holiganlığın harward'ıdır. avrupa'dan buraya gelirler ve öğrenirler.

    arjantin'de futbol yüzünden ilk cinayetin işlendiği 1924 yılından günümüze tam 237 futbol ölümü yaşandı. en unutulmaz olay 1968 yılında el monumental stadyumunda river plate taraftarlarının olduğu bölüme yanan kağıtları atıp 71 river plate taraftarının ölümüne sebep olan boca juniors'luların yarattığı trajedidir.

    (bkz: 23 ağustos 1968 river plate boca juniors maci)

    arjantin'de tribünler futbol takımları ile iç içedir ve bu günümüzde bile değişmedi. ve uzun bir süre değişmeyecek. bedava biletler, takımlar üzerinden elde edilen rantın büyüklüğü yüzünden futbol pastası herkesin ağzını sulandıran bol çikolatalı nefis bir pasta görünümünde.
    barra bravalar takım kötü gittiği zaman tam otomatik silahlar ile takımların tesislerini basıp ilk elden sonunuz kötü mesajını verirler. ( maradona bir anısında 1981 yılında la doce'nin yaklaşık 200 silahlı adamla boca'nın antreman tesislerini bastığını ve 3 kurban istediğini, kendilerine zor engel olduğunu anlatmıştı )
    barra bravalar takım gene kötü gittiği zaman futbolcuların ailelerine kadar tehdit ederler. ( geçen yıl river plate ligin son sırasında bulunurken futbolcuların cep telefonlarına karın şu an şurada alışveriş yapıyor, bu hafta kazanmazsanız bir daha yapamaz mesajları geçilmişti )
    ve barra bravalar arasında rekabet bazen gerçekten ölesiye oluyor. rakibinin kazanmaması dünyanın en önemli olayı oluyor ( 2006 yılında estudiantes la plata ve boca juniors şampiyonluk için çekişirken kendi sahasında boca juniors ile oynayacak gimnasia la plata taraftarları maçtan bir hafta önce tesisleri basıp futbolcularını boca juniors'a karşı yenilmeleri için silahla uyarmıştı. gimnasia'nın olası bir galibiyeti estudiantes'e şampiyonluğu getirecekti, gimnasia maçı 1-4 kaybetti ve taraftarlar futbolcuları tribünlere çağırıp tebrik etti )
    bazen de barra bravalar futbolculara ailelerinden yakınlar.. ( 3 ay önce arjantin'e gelen lionel messi'nin korumalığını nueva chicago takımının tribün lideri, 2007 yılında tigre maçından sonra bir taraftarın öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan ariel pugliese isimli kişi yapmıştı. işin trajik yönü ariel pugliese federasyon tarafından onaylanmıştı. )
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap