12 entry daha
  • güzel filmdir, 2 buçuk saat boyunca tempo düşmez devamlı bir hareket vardır. ekip ne zaman durulsa hemen bir tartışma başlar zaten "biz kimiz, ne yapıyoruz" diye, ama filmin esas amacı bu sorulara cevap vermek değildir, ekibin görevi de savaşı bitirmek değil sadece o topları patlatmaktır.

    filmde konu edilen bütün debdebenin türkiye'yi ikinci dünya savaşında müttefiklerin yanına çekmek için olması da enteresandır bizim açımızdan. ama esas filmin başında bloody şu bloody bu diye konuşan "heyecanlı" avustralyalı filo liderinin rahmetli (o dönem genç tabi) richard harris olması? toprağınız bol olsun gregory peck, david niven ve anthony quinn.

    aksiyon ve tempo açısından benzer ancak daha "hafif" bir film arayanlar yakın dönemden clint eastwood'lu where eagles dare'i de izleyebilirler.

    --- çok pis spoiler ---
    --- çok pis spoiler ---
    filmin sonlarında kızı vurma-vurmama sahnesinde yaşanan hesaplaşmaların benzerini full metal jacket'ta da görmüştük hatırlarsanız. the guns of navarone 'un savaş karşıtı bir filmi olarak düşünülmesi, ancak pratikte çok o işlere girememesi nedeniyle o sahne fazla ağırlık kazanmıyor filmi değerlendirirken ancak full metal jacket'daki benzer sahnenin filmin savaş karşıtı duruşunu özetleyen en önemli bir kaç sahneden birisi olması da karşılaştırınca ilginçtir hani. gerçi kubrick'in o sahnede bu filmden ilham aldığını pek zannetmiyorum.
    --- çok pis spoiler ---
    --- çok pis spoiler ---
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap