1248 entry daha
  • sadece bir teoridir.

    "theory: 1. a scheme or system of ideas of statements held as an explanation or account of a group of facts or phenomena; a hypotesis that has been confirmed or established by observation or experiment, and is propounded or accepted as accounting for the known facts; a statement of what are held to be the general laws, principles, or causes of something known or observed." - the oxford english dictionary

    ortalama ingilizcemle çevirmeye çalışırsam, yani diyor ki, teori: açıklama olarak alınan fikir beyanları şeması veya sistemi, ya da gerçekler ve olgular bütünü; gözlem ve deney ile onaylanmış veya resmileşmiş ve bilinen gerçekleri açıkladığı ileri sürülen veya kabul edilmiş bir hipotez; bilinen veya gözlemlenmiş bir şeyin genel kanunları, prensipleri veya nedenleri olarak alınan bir beyan.

    evet efendiler, evrim, alanına ilişkin her türlü bilimsel çalışma ile geçmişe ve şimdiye dair her an gözlemlenebilen bir "gerçek"tir. evrim teorisi'de evrimin işleyişini ve genel mantığını açıklamaya çalışan bilimsel bir teoridir.

    önce karar veriniz; bir kör cahillik örneği olarak doğrudan "gerçek"lere mi karşı çıkıyorsunuz, bilimsel kimliğiniz veya bilimsel araştırmalarınızda elde ettiğiniz veriler ile bir teoriyi mi yanlışlamaya çalışıyorsunuz, yoksa hiçbir boktan haberiniz olmadan haybeye ağzınızdan mı sıçıyorsunuz?
6755 entry daha
hesabın var mı? giriş yap