19 entry daha
  • wes crawen bu filminde olabildigince ozgur takilmis. film icinde bulunan bir cok olgu icin herhangi bir aciklamanin mumkun olmamasi "seyret gec kardesim cok didikleme" dusuncesinin urunu gibi gorunmekte. sanirsam daha once dusunulmus bir takim film senaryolarinin birlesitirilmesi ile olusturulmus bir film. insani korkuturken gulduren, guldururken dusundurtmeyen bir film denilebilir.

    --- spoiler ---

    filmi seyretmeden once gordugum tek sahnede kotu adam tv'den cikmasi idi. bu sebeple filmin girisinde tv'den gosterilen siddet dolu goruntuler sonucunda ilk basta televizyonun insan hayatina kotu etkileri gibilerinden bir mesaj beklemistim ancak yanilmisim. filmin herhangi bir mesaj kaygisi yok kesinlikle. aslinda herhangi bir kaygisi oldugunu da sanmiyorum.

    filmde seri katil, alakasiz yer ve zamanlarda ortaya cikan hayaletler, kisilik ele gecirme, televizyon dalgasi ile sayahat, ruyada gelecek gorme, olumden geri gelme, ruya-gercek ic iceligi, olulerle konusma, tv uzaktan kumandasi ile insan idare etme gibi olgularin beraber ve ahenk icinde bulunusu herhangi bir mantik sorgulamasina yer birakmiyor. bu tur olaylari dogal kabul ettikten sonra film, herhangi bir gizem de birakmiyor. hersey acik ve secik sekilde cereyan ediyor.

    --- spoiler ---
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap