186 entry daha
  • sigur rós sevenler için enfes bir gelişme :

    gördüğüm kadarıyla gruba resmen kendini adamış jon adlı hayırsever bir şahsiyet bir sene boyunca yememiş, içmemiş, 1998 - 2008 yılları arasına ait elindeki sigur rós konser kayıtlarını detaylı bir şekilde gözden geçirmiş, şarkıları ses kalitelerine göre ayıklamış, re-mastering işlerini de tamamen kendisi yapmış ve sigur rós'un 10 yılı şerefine 4 cd'yi kaplayan ve netten özgürce download edilebilen, "live sigur rós tarihçesi" diyebileceğimiz bir albüm silsilesini tüm dünyaya çok güzel bir 2010 yılbaşı armağanı olarak sunmuş : tíu lifandi..

    bu toplama live albümün yapımı da gayet ilginç ve sigur rós'un resmi web sitesindeki message board kısmında olayın gelişimi, hoşluğu, güzelliği ve interaktifliği ayrıntılı bir şekilde takip edilebiliyor (http://www.sigur-ros.co.uk/…iewthread.php?tid=28481).. buradan gördüğüm kadarıyla jon önce 2 cd kadar planlamış ancak insanlarla karşılıklı fikir alışverişleri ve genel istekler karşısında önce 3, nihayetinde de 4 cd'ye dek çıkmış..

    önce bu jon'dan biraz bahsetmeli..jon'un birbiriyle yakın ilişkili 3 ayrı blogu var:

    1- http://victoryrosemusic.blogspot.com/ : burada ağırlıklı olarak sigur rós'un, yanısıra explosions in the sky, múm gibi grupların bootleg'leri, çoğunlukla mp3 türünden yayınlanıyor...

    2- http://victoryroselossless.blogspot.com/ : burada ilk blogdaki mp3'lerin kayıpsız (yani flac) halleri veriliyor...

    3- http://victoryrosevideo.blogspot.com/ : bu blog da tamamen sigur rós live videolarını içeriyor...

    tíu lifandi'ye gelirsek; kesinlikle jon'a öte tarafta cenneti garantilemiş bir şaheser diyorum.. yıllardır dinlemekten bıkmadığımız sigur rós şarkılarının bugüne dek hiç duymadığımız konser yorumlarını duymak çok ama çok güzel.. kayıtlar çok kaliteli, parça seçimleri çok başarılı, her şey olması gerektiği gibi.. öyle ki, bu albümü dinlerken 1-2 kez dinleyip, hiç hoşlanmadan bir kenara bıraktığım ve bir daha dinlemeye içimin hiç elvermediği med sud í eyrum vid spilum endalaust'tan şarkılar dahi kulağımı okşadı.. belki de büyük kardeşleriyle bir arada olunca güzel duruyorlardır, kim bilir ?

    (bkz: tíu lifandi)
339 entry daha
hesabın var mı? giriş yap