• lise yillari sadece bilardo ve atari salonlarinda zaman gecirmekten ibaret olmayan; bunlari, hatta daha da fazlasini yaparken harika bir yurt hayati da yasayabilen, zorlu bir egitimden gectigi icin turkiye'nin en iyi okullarina girebilme ihtimali daha yuksek olan ogrencilerin okudugu harika lise.

    okulun binasi aslinda tarihi bir ermeni yetimhanesidir, cumhuriyet doneminde "kiz ogretmen okulu" olmustur. anneniz orada okumussa, onunla ayni binada liseyi okumus olmanin keyfi, onun agzindan anilarini ve okulun eski halini dinlemek, okulun her kosesini arsinlarken annenizin de bir zamanlar oralardan gectigini bilmek cok guzeldir. aileniz okula geldiginde, okula o sevgi dolu bakisini yakalamak muhtesem bir duygudur.

    bu tarihi okulda bir kac yil oncesine kadar butun ogrenciler yatili okumak zorundayken, deprem sonrasi zarar goren yatakhane binasi mali yetersizlik yuzunden tamir edilememis, bunun uzerine adanalilar artik gunduzlu okumaya baslamislardir.

    sozlukte yazar olacak kadar iki kelimeyi bir araya getirmeyi basarabilmis insanlarin, hayatlarinda yok inekti, yok ottu geyiklerinden oteye gecebilmeleri umidiyle...
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap