7 entry daha
  • uygulamada uzun zamandır var olan yasaktır. iş sadece resmiyete dökülmüştür. parkta kırık bira şişesiyle çocukları çizmeyen, hastane bahçesinde, cami avlusunda alkol tüketip avaz avaz ormacı türküsü söylemeyen arkadaşlarım da "kabahatler kanunu" gereğince idari para cezasına çarptırıldılar.

    iş resmiyete dökülmeden önceki dialog muhtemelen şu şekildedir:

    - nihat başkan, çamlığa mis gibi park yaptık. havası temiz, şırıl şırıl sular akıyor. inanmazsınız başkanım, insanımız o muazzam tesiste içki içiyor.
    - aman efendim, olur mu öyle şey! içki dediğin illa ki izbe, rutubetli, pis kokan yerlerde içilir. tiz yasaklayalım.
    - başkanım, yalnız şöyle bir gerçek var. kentimizde tüm çabalarımıza rağmen hala içki içmeyi seven vatandaşlarımız var. bir tepki olmasın?
    - olur mu efendim! meclis kararının içine hastane bahçesi, cami avlusu gibi zaten içki içilmeyen yerleri de yazalım. bizim millet "orada da içki mi içilir, belediyemiz haklı" der.
    - başkanım, bir de şey var... tamam, zaten bar ruhsatı vermiyoruz ama bir kısım kendini bilmezler dernek lokallerinde kendilerinden geçiyorlar. sonra gelsin tecavüz, gelsin ibatete saygısızlık.
    - merak etme tosunum, onları da tabakhaneye taşıyoruz. sonra yiyorsa eşiyle dostuyla keyif yapsın o bok kokusunun içinde pis sarhoş.
    - başkanım, vallahi büyük adamsınız!
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap