1 entry daha
  • tıp, ihtisas ve üst ihtisas eğitiminin verildiği hastanelerdir. ihtisas ve üst ihtisas eğitiminin buralarda yapılması sebebiyle türkiye'nin en yaşlı öğrencilerinin bulunduğu yer de diyebiliriz. eğitim ve araştırma hastaneleri çoğu zaman tıp fakültelerine bağlıyken bazen de devlet hastanelerin devşirilmesiyle yapılmıştır.

    bazı devlet hastanelerinin eğitim ve araştırma hastanesine dönüşme sebebi hem uzmanlık eğitimini üniversitenin sırtından almaktı. ama bunu yapan devlet hükümet politikalarının savurması sonucu şimdilerde tıpta uzmanlık sınavı kontejanlarını yarı yarıya düşürdü. yani hem uzmanlık eğitimi veren kurum arttı hem de alınan uzman azaldı. bu durumda hastanelerin öğrencisinin azalarak sözde ''iyi eğitim'' verdiğini zannedebilirsiniz ama durum öyle değil. işler hemşirelere daha çok yaslandı.

    ayrıca bir tıp fakültesinde öğrencinin dönem 4,5,6'yı geçirdiği yere de denir. öğrenci bu binaya adımını attığı anda diplomasız olmasına rağmen stj.dr ünvanını alır. bitirirken yani son dönemde ise int.dr olur fakat pratikteki adı intahdemdir. bunlar -intahdem hariç- öğrenciyi gururlandırıcı payelerdir, he ne kadar onlar bunların kıymetini bilmese de. ayrıca ösym'nin bu hastanelere yeterince uzmanlık kontejanı açmaması nedeniyle buradaki uzmanın yapması gereken işler int.dr'a yıkılmıştır. tıpkı eski devlet yeni eğitim ve araştırma hastanelerinde işin hemşireye yıkıldığı gibi.

    tıp fakültesinde bu binanın tamamlayıcısı vardır o da temel tıp veya eskilerin dediği gibi (örn: babam) morfoloji binalarıdır.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap