12 entry daha
  • emma thompson'a hayran olmamak elde değil. harika ingiliz aksanı ve doğallığı insanı çok yıpratıyor. hele bir no ya da not deyişi var ki, döndür döndür dinle. bu filmle oskar alamamasının nedenini anlayamıyorum. o'nun oynadığı her filme oskar verilmesi lazım, o da saçma olur ama durum bu maalesef.

    --- çamurluk ---

    film, kıyıda, köşede kalmış yaşamların rastlaşması üzerine kurulu. yönetmen bu ilk kısmı çok iyi ikilemiş. kimsenin orada olmak istemediği durum içerisinde bulunan iki insan. köşeye atılmış, saygı görmeyen. daha sonra bu iki insanın karşılaşması ve karşılaştıklarında birbirlerinden çok farklı olduklarını düşünmeleri nefis bir nüans. birbirlerini tamamlayan çift, erkeğin olmak istemediği yere geri dönüp, son sahneleri ile seyirciyi rahatlatıyor. rahatlatmak zorunda, aksi takdirde seyirci, kendini horlanmış görecek.

    aslında matematiksel olarak işlenmiş her noktası, güzel bir haritası var. filmin sonu ise kahramanlarımızın sıcacık bir konuşması ile tamamlanıyor. her şey yerli yerinde, tebessüm ederek filmi bitiriyorsunuz.
    --- çamurluk ---
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap