2 entry daha
  • grup yorum ve inönü stadyumu... yani on binlerce insan, on binlerce yumruk.
    stadyumun girişinde aynı amaç için toplanmış onbinler sıra bekleyecek. yıllardır görüşmemiş dostlar, ayrı düşenler, eskiler ve yeniler buluşacak. ve pek çoğumuzun ezberinde olan şarkıları sanki devrim meydanındaymış gibi omuz omuza söyleyeceğiz. kimileri yeni şarkılar ezberleyecek.

    ve dünyanın en büyük, en uzun halayı kürdün elini tutan türkle, öğrencinin koluna giren işçiyle birlikte çekilecek inönü stadyumunda: omuzdan tutun beni / halaya katın beni / düşersem bu kavgada / dosta anlatın beni...

    işsizliği, açlığı, umutsuzluğu yani düşmanı korkutan ama dostlara umut veren bir tarih olacak 12 haziran 2010. o gün devrim ruhundan birkaç saat çalacak ve yaşayacağız. kardeşliğin ve düşmana karşı birlik olup bağımsızlığı kazanmanın tohumu insanların yüreğine ekilecek o gün.

    on binlerce sese kızıldere'de düşenlerin, 19 aralıkta ölenlerin ve türkiye'de, kürt illerinde, filistin'de, latin amerika'da, afganistan'da, hindistan'da bağımsızlık ve sosyalizm için savaşanların sesi de karışacak. onlar için de söyleyeceğiz. düşenler unutulmadı, hala savaşanlar ise yalnız değiller.

    hepimiz daha tatmadan özlemiştik özgürlüğü, 12 haziranda onbinlerce insan özgürlük provası yapacağız.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap