24 entry daha
  • başta preparation h olmak üzere birçok hemoroid ilacı markası, sağlıklarında johnny cash beyefendiye ve şarkının müellifi olan eşi june carter hanımefendiye ve bu ikilinin vefatından sonra sabilerine bu şarkının reklamlarda kullanılmak üzere telif haklarının devri için kesenin ağzını sonuna kadar açıyor ancak ne kara göynekli abimiz ne de varisleri çuvalla önlerine yığılan paraları kabul ediyor. (bkz: her şey para değil)

    .

    edit. kedili madam'ın uyarısı üzerine johnny cash ve june carter cash'in ölüm tarihlerinin kronolojisini karıştırdığım için yaptığım bir ifade hatasını düzelttim ve elim değmişken aşağıdaki bilgiyi ekledim.

    .

    ring of fire şarkısının pazarlamacıların hedefi haline gelmesine dair bir örnek songfacts sitesinde yer almış. songfacts'in yalancısıyım; siteye katkı sağlayan kullanıcılardan birinin yazdıklarının yaklaşık türkçe meali şu şekilde:

    "2004 yılında kilgore adlı bir firma basur sıkıntısını rahatlatacak ürünlerinin tanıtımında bu şarkıyı kullanmak istiyor. kilgore firmasındakiler bunun esprili bir yaklaşım olacağını düşünüyorlar. cash'in kendisinin de konserlerde bu şarkıya başlamadan önce basurla ilgili şakalar yapmış olmasından da cesaret alıyorlar. ancak cash'in kızı roseanne bu hareketin şarkının değerini düşüreceğinden endişe ederek reklamlarda kullanılmasını reddediyor. roseanne cash şöyle diyor: "bu şarkı aşkın dönüştürücü gücünden söz ediyor. benim için daima bu anlamı taşımıştır ve cash ailesinin çocukları için de daima bu anlamıyla anılacaktır.""
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap