1195 entry daha
  • --- altıncı sezon finali spoiler ---

    doğma büyüme gölcüklü bir adam olarak çökmüş bir binanın dibinde geçen final bölümünü baştan sona diken üstünde izledim. house o delikten aşağı girmeye başladığı anda başlayan gerginliğim hannah ordan çıkarılana kadar sürdü.

    "benin bi çocuğum ve nişanlım var, wilson sam'le birlikte yaşayacak, senin neyin var house? hiçbişeyin yok!" diye hönküren cuddy'e ettiğim küfürlerden sonra aşağı inen house'un hannah ile diyalogları, daha önce görmediğimiz "hastanın elini tutma", "hastayla birlikte dua etme" gibi karakterine çok uzak davranışlarla devam etti. cuddy ile olan bağrışmanın etkisini yansıtması açısından çok başarılı olmuş bu ayrıntılar.

    ambulansa gelelim, aslında inanmayarak yaptığı son müdahalenin ardından olduğu yere çöküp hannah'ın can vermekte olan gözlerine bakarkenki çaresizliği, ambulans hastaneye varıp da foreman kapıyı açınca karşılaştığı manzara, house'un uzun süre ambulanstan inmeyişi. indikten sonra eve gitmek için yola çıktığında foreman'ın "o ameliyatı hastanede bile yapsan ölebilirdi, sen elinden gelen her şeyi yaptın. kendini suçlama" şeklindeki teselli çabalarına yaptığı "sorun da o! her şeyi doğru yaptım, yine de öldü!" şeklindeki çıkışı, eve gidip aynaya bakışı, kafasını öne eğip sonra tekrar kendi yüzünü gördüğünde dayanamayıp aynayı kırması...

    ne diyeyim ki...bunların hepsinin altında 2 unsur var, birincisi diyalogları bu kadar güçlü yazabilen senaristler, ikincisi ve de tartışmasız en büyüğü de hugh laurie'nin karakterin hakkını fersah fersah veren inanılmaz oyunculuğu. kesinlikle bu adam yaşlanınca dönüşmek istediğim adam. adamın her halinden karizma yayılıyor*. bu dizi 7 değil 17 sezon sürse bile sırf bu adam için izlenir.

    gelelim bazı arkadaşların nedense beğenmediği final sahnesine.

    house eve gelmiş, sevdiği kadının kendisine söyleyebileceği en ağır sözleri duymuş, bacağını kaybetmiş olmanın psikolojisiyle hannah'ı vaktinden geç ameliyat edip ölümüne sebep olmuş, mutsuzluğun ve vicdan azabının son demlerinde. kendi yüzünü görmeye tahammülü kalmamış, ve kurtulmak için çok büyük uğraşlar verdiği vicodin'e sarılmış oturuyor. beşinci sezonun finali gibi. yine yerde...yine elinde vicodin...

    cuddy geliyor sonra..."seni seviyorum, keşke sevmesem ama, seviyorum" diyor. finali beğenmeyen arkadaşların dediği gibi house burda vicdan azabını unutup mutlu olmuyor. vicodin'i almamak için bir sebebi oluyor sadece. kalkmaya çalışıyor, kalkamıyor ve binanın altında yaşanan ikinci çökmede toza ve kana bulanan elini cuddy'e uzatıyor.

    işte finalin en güzel yanı da o an bana göre, öpüşmeleri, kavuşmaları değil. cuddy'nin yüksekte olan temiz elinin, house'un yere çökmüş kanlı pis ellerini tutması.

    ben bu sezon finalinin önünde saygıyla eğiliyorum.

    --- altıncı sezon finali spoiler ---

    kim ne derse desin, final yapma konusunda dexter ve house senaristlerinin üzerine kimseyi tanımam ben.

    edit: bu entry'nin yazıldığı sıralarda breaking bad izlemiyordum. onu da saymak zorundayız artık. hele ki dexter'ın vasat 8. sezon finalinden sonra.
3194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap