94 entry daha
  • kötü, belki de görüp görülebilecek en kötü filmlerden biridir.

    şimdi bu söylemime rağmen belirtmek isterim ki filmin ilk 15 dakikası insanı büyüleyen cinstendir. hafiften kısa metraj havası yaratan enfes kamera çekimleriyle olsun, karakterleri farklı açılardan tanıtması olsun insanı içine çeker. ayrıca söylemek isterim ki ilk 15 dakikada bu filmi neden daha önce izlemedim diye kendime küfretmekteydim; ama...

    işte olay burada değişmeye başlıyor. tamam karakterleri bulduk, bir liseyi hiçbir filmde görmediğimiz açılardan anlamaya başlıyoruz, çekimler de hala enfes derkeeeeeen, bir terslik sezmeye başlıyorsunuz. sanki bir loop var ortada; ama kasten yapılmışa benzemiyor, sanki çok sevdiğiniz bir şarkı takılmış da günler boyunca ona mahkum olmuşsunuz gibi.

    ziyadesiyle gereksiz bir şekilde sahneler tekrarlanmaya, sanki seyirci kasten uyutulmaya çalışılıyor. hiçbir olay yok ortada, sanki kamerayı elime almışım da 2 saat boyunca bulutları çekmişim gibi. ha bu da vardı filmde yahu unutmuşum.

    ama olay burada durmuyor, kötüleştikçe kötüleşiyor. 5 dakika sigara molası verip döndüğünüzde kamera açısı değişmemiş, herhangi bir değişim olmamış biçimde aynı yolda yürümeye devam eden karakteri görüyorsunuz. sona yaklaştıkça da gerçekçi olsa da yönetmene yakışmayacak bir acemilikle bitirilmeye çalışılıyor film. sanki giriş kısmı o kadar uzun tutulmuş ki gelişmeyi geçtim son kısmına bile zar zor vakit bulunmuş.

    --- spoiler ---

    bir de dikkatimi çekti sanki biraz da kolaya kaçılmış. okulun iki eziği gelir, bütün okulu öldürür. bu kadar kolay mı? tamamen ilgisiz beden eğitimi, fotoğraf çekme gibi sahnelerin yerine filmin asıl anlatmak istediği olayla ilgili daha çok bilgiyi hak etmedik mi? annenin hazırladığı ve filmin 5 dakikasını işgal eden o kreplerin ne alakası var? bu kadar mı acemice çekilir bir film? herkesin hayatından birkaç kare sonra da hoop yumurtadan çıkan gay çocuklar okulu ipe dizer. yani diyorum, ben olsam ne kadar basit de olsa bu senaryoyu daha iyi anlatabilirdim.

    --- spoiler ---

    kısacası belki kısa metraj olsa, ilk 2 dakikayla son 2 dakikayı birleştirsek youtube'da izlenme rekorları kırardı bu film. ama bu haliyle belirtmek isterim ki olmamış, farklı olacağım diye afedersiniz filmin ağzına sıçılmış. izleseniz de izlemesenizde değişmeyen uzun sıkıcı sahneler (kimse kusura bakmasın, ben yolda 5 dakika boyunca hiçbir şey olmadan yürüyen bir çocuğu veya 5 dakika boyunca piyano çalan bir başkasını görmek istemiyorum. karakteri anlatmak bu değildir, olayı anlatmak ise hiç değildir. bu kolaycılıktır, bu zayıf senaryodur, kısaca bu anlatacak bir şeyin olmaması, vakit geçirmeye çabalamaktır.), zayıf senaryo, kötü kurgu, yani kötü olabilecek ne varsa bu filmde mevcut. izlemeyin diyorum, hayatın kendisini görmek istiyorsanız da eğlence arıyorsanız da izlemeyin. yani ne desem ki, şu hayatımda belki 2000 tane film izlemişimdir, bu kadar sıkıldığım olmamıştı. 1,5 saatime bu kadar yandığım, bu kadar sinirlendiğim de olmamıştı. olmamış azizim, olmamış..
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap