12 entry daha
  • gecenin bilmem kaçında uyku tutmayınca kısa, sıkmayacak film arayışlarım sonucu izlemeye başladığım ve oldukça beğendiğim film olmuştur. hakkında bu kadar az şey yazıldığını görünce de şaşırdım. filmin kurgusu oldukça basit. tyler adlı delikanlımız dams yeteneği olan ipe sapa gelmez serserinin tekidir. birgün işlediği suç yüzünden kamu hizmeti cezası alır ve bir sanat okulunda temizlik görevlisi olarak cezasını çeker. o sırada nora ile karşılaşır. daha doğrusu nora'yı uzaktan izlemeye başlar ve ondan hoşlanır. nora yıl sonu için bir dans gösterisinde görev alan öğrencilerden biridir ve partneri sakatlandığı için yeni bir partner bulması gerekmektedir. öğrenciler arasından seçme yapar fakat kimseyi bulamaz. burdan sonra tyler devreye girer ve olaylar gelişir.

    --- spoiler olabilir ---
    olayların ilerleyişi oldukça mantıklıydı. bir anda aşık olma olayı falan yoktu, zamanla oldu her şey ve en önemlisi yiyişmediler. en önemlisi dedim çünkü dün tanışıp bugün aşık olan ve yarın yiyişen çiftlerin olduğu filmler bana oldukça mantıksız geliyor. o yüzden artı puan aldı benden bu yanıyla. filmdeki oyuncu seçimleri oldukça iyi olmuş. karakterler sırıtmıyor ve çiftler de birbirine yakışıyor** yani. ama oyunculuk adına yine de bir şey beklemek gerekir tabi. dikkatimi çeken tyler karakteri oldu. oldukça iyiydi bazı sahnelerde. soundtrack olarak rap ve r&b olduğu için beni pek sarmadı fakat kulağa hoş gelen müzikler vardı. bazı dans sahnelerinde tyler cankan'a bağlasa da yine hoş sahneler vardı. dansla alakası olmayan biri olarak beğendim nitekim.
    --- spoiler olabilir ---

    son olarak, eğer 1 saat 40 dakikanızı sıkılmadan değerlendirmek isterseniz izleyin derim, ama yok ben başyapıt istiyorum derseniz bu film beklentilerinizi karşılamayacaktır.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap