1 entry daha
  • iphone ve ipod touch ın text based frp si.. oyunu oynayacaklara tavsiyeler :

    - oyuna orc ya da elf olarak değil human olarak başlayın. zira oyunda gelirinizi artırmak önceliğiniz olmalı. insanlar her 50 dakikada bir para alırken orc ve elf lerde saat başı alır. elfler questlerden daha fazla experience toplarken orcların spiriti daha hızlı artar. fakat class önemli değil. istediğinizi seçebilirsiniz.

    - sağda solda oyunda sabırlı olmak gerektiği, aylarca silaha para harcamadan kamp yapmanın en dogru yontem olduğu yazar, inanmayın.. oyunda 30. level a kadar istediğiniz hızda gidebilirsiniz.

    - bununla beraber hızlı level atlamak 5 dakkada bir level atlamak değildir. her level için ordu sayınızı 5 kişi artırarak gitmelisiniz. zira 15 kişiyle 15. levelda dolaşırken yine 15. leveldan birisi gelip 75 kişiyle ağzınızı burnunuzu dağıtabilir. oyunda kullanabileceğiniz ordu populasyonu level*5 tir.

    - her ordu uyesi saldırı esnasında 3 çeşit silah kullanır. weapon, armor ve spell. her biri için ordu mevcudundan fazla sayıda sahip olmak anlamsizdir. her bir silahın saldırı ve savunma güçleri bellidir. adından anlaşılacağı üzere silahların saldırı gücü fazlayken zırhın savunma puanı fazladır. silahlar grubunda en masraflı olan büyüler ise saldırı ve savunma güçlerine göre boy boy sıralanmıştır.

    - fikir vermesi açısından örnek verelim: level 30 da 150 kişilik donanımsız bir çapulcu takımı en pahalı silahlarla donanmış 20 kişilik bir ordunun eline verebilir.

    - silahlarınızı düzgün seçmeye özen göstermelisiniz. zaten her levelda ulaşabileceğiniz silahlar bellidir. en daşşaklı silahları alayım da şanım yürüsün derseniz sıçar kalırsınız.. masrafını ödeyebileceğiniz silahlar seçmeniz gerekir. tabi aynı anda para biriktirip yatırım yapmalısınız.

    - yatırım yaparken dikkatli olup roi nizi iyi ayarlamanız gerekir.. zira aldığınız her bir gayrımenkule bir sonraki sefer %10 fazla para ödemek durumunda olacaksınız. paraya ihtiyacınız varsa da satarken aldığınızın ancak yarı fiyatına satabilirsiniz. muhasebeştirilirken lifo kuralı uygulanacağını belirtelim.

    - bu sebepten gelir/gider dengesini iyi ayarlamak zorundasınız. silah masrafları (upkeep) için harcayacağınız para level 30 lara kadar çok önemli olmayabilir. zira savaş ganimeti ile rahatça silah alabilirsiniz. fakat sonrasında bu gittikçe zorlaşıyor.

    - mana questler için gereklidir. questler ilk levellarda biraz para kazandırsa da aslında hızlı level atlamak için vardır.. hızlı level atlamaktan ziyade atlayabildiğiniz zaman level atlamak lazım gelir. bunu da savaşarak yapabileceğinizden mana bu oyunda bana hep gereksiz gelmiştir. ha illa mana ile level atlayacağım diyorsanız experience/mana sı en yüksek quest i tercih edin. bunlar pek para kazandırmaz ama unutmayın burası para kazanmak için değil level atlamak için.

    - level 30 lara kadar questlerden faydalanın. fakat herhangi bir levelda ensesi kalın arkadaşlar bulabilirseniz quest i filan bırakın zira o levelda vakit geçirmek size para kazandıracaktır. başta questler para kazanmak için uygun gorunse de ilerde sadece hızlı level atlamanıza yarar..

    - her level atladığınızda kazandığınız experience puanlarınızı düzgün kullanın.. level 100 lere kadar health inizi artırmak pek işe yaramaz. çoğu durumda zararlı bile olabilir.. zira savaşabilmek için gerekli minimum health 27 dir. health 500 iken biri sizi kafa kola aldı mı ağzınızı burnunuzu dağıtır, siz de gözlerinizi ağartıp bakakalırsınız.

    - bu puanları savunmanızı yükseltmek için kullanmanız faydalıdır. zira oyunda sahip olunabilecek silaharın toplam saldırı gücü toplam savunma gücünden fazla olduğundan güçlendirmeniz gereken taraf savunmadır. aynı zamanda agresif bir oyun tarzınız varsa spirit i artırmak faydalı olacaktır. mana yı artırnayı tavsiye etmem, bahsettiğim üzere mana oyunun başlarıında işe yarayan bişeydir.

    - ancient point lerinizi sakın ama sakın ordu mevcudunuzu artırmak için ya da chest ten silah almak için harcamayın. storm8 in butun ancient point tekliflerini kabul edin ve biriktirin.. geliriniz arttıkça ancient point karşılığı alacağınız para artar.. bu puanları ilerleyen levellarda kullanıp paranın amına koyabilirsiniz.

    - atm kavramını bilin.. bazı oyuncular sadece diğer oyunculara para ve experience kazandırmak için bu oyunu oynuyor.. bunlardan bolca bulup ordunuza ekleyin ve linklerini alın. şüphesiz ki biz onları size hizmet etsin diye yarattık.

    - farmer kavramını bilin.. bir adama günde 3 defadan fazla saldırmak farmer ilan edilmeniz ve düşman sahbi olmanız için yeterlidir.

    - evet bu da bir oyun tarzıdır, bunu yaparsanız kimse sizi oyundan atmaz.. illa yapacam arkdaşım ipnelik benim kanımda var diyorsanız da clan elemanlarından uzak durun.. level 30 dan sonra herkese yapmayın.. zira bu saatten sonra çoğu oyundan sıkılır ve bırakır.. bırakmayanların çoğu sonuna kadar gider. bu adamlardan düşman edinmeyin.

    - bıraktığından emin olduğunuz adamların linklerine bir şeklilde ulaşın.. buralardan iyi ekmek çıkar.

    - 30. levelda castle sahibi olabilildiğiniz anda kampa başlayın..

    - kamp yapmak savaşmamak değil, silaha para harcamamaktır.. silaha para harcamamak silah satın almamak değil saat başı maliyeti yüksek silahlardan uzak durmaktır. dolayısıyla maliyeti düşük silahlardan olabildiğince büyük bir ordu kurun..

    - üst levellar limitler gereği kendisinden çok aşağı levellara saldıramaz.. fakat onlar sizi rahatça bounty listesine ekleyebilir.. üzülmeyin.. birisi sizi günde en fazla 25 kere bounty listesine koyabilir.

    - bounty de clan savaşlarına pek bulaşmamaya özen gösterin.. zaten sizi uyaracaklardır.

    - clanlar güç arayan bazı lavukların aidiyet duygularını beslemek için vardır.. clanımıza katılmak için şunu yap bunu yap diyen dahili ve harici bedhahlarınız olacaktır.. sallamayın.. ha çok kanka olduğunuz adam yardım isterse elbette yardımdan kaçınmayın..

    - bu saatten sonra artık olgun bir oyuncu olduğunuzun farkına varmalısınız. günlerinizi kah atmlerle cima ederek kah arkadaşlarınızla akınlara katılarak geçiriyorsunuz. hayat sizin için daha güzel.. gün geçtikçe büyüyüp gelişen bir ordu ve genişleyen bir malvarlığına sahipsiniz. zenginliğinize zenginlik katıyor, onunuze eleni tokatlayıp mallarına el koyuyorsunuz..

    - artık emoji kullanıyor ve kah dostlarınızın kah kendinizin duvarını sanat eserleriyle dolduruyorsunuz..

    - sıkıldıkça bounty listesine göz atıyor ve gözünüze kestirdiklerinize çatır çutur giriişip günün yorgunluğunu atıyorsunuz..

    - zaman ilerledikçe ganimetlerden 300-500 değil 80.000 - 100.000 kazanıp neş'enize neşe katıyorsuınuz.

    - silaha para harcamanın level i ve zamanı geldi dediğiniz anda oyundaki aktifliğinize göre silahlardan kendinize uygun olanları seçip donanımınızı güçlendirmeye çalışın.

    -orda burda fink atarken olur olmadık her yere mesaj atıp kodları ekleyip linkinizi bırakmayın.. diğer oyuncular sizi bu linklerle takip eder..

    - her şeyi doğru yapsanız bile oyunu yoluna soktuğunuzda geliriniz günlük 55-60 k civarında artmaya başlayacaktır. orc ya da elf seçmişseniz bu rakam 50 k yi geçmez..

    - bu rakamlar yeni başlayanlar için yüksek görünebilir.. fakat oyunda maximum donanıma sahip olmak için saatte 38.100.000 altın harcamanız gerekiyor. her gun 55k fazla kazanarak bu rakama ulaşmak için ise aşağı yukarı 700 gün geçirmeniz gerekir. dolayısı ile buralara gelene kadar zamanınızı güzel geçirmeye gayret edin.

    - level*5 e takılıp kalmayın, para harcamadıkça fazlasının zararı olmaz. farmer larla başetmek için sağlam arkaya ihtiyaç duyacaksınız. bunun için de sağlam ordu ve arkadaşlar lazım..

    - zaman zaman kapıya bi kamyon adam yığmanız gereken durumlar olabilir. zira oyuna ipsiz sapsız bi ton adam var..

    - karşınızdakini her zaman kendiniz gibi sanmayın, 7 yaşında çocuklarla da varın muhatap olmayıverin.

    - oyunun matematiğini yönetmek için immoforums u ziyaret edip cheat sheet edinin. hangi aşamada ne almanız gerektiğini oradan takip edip roi nizi kontrol edebilirsiniz..

    - jb yaptıysanız installous dan 500 ancient pts indirip yine paranın amına koyabilirsiniz..

    - army artırmak için burayı ziyaret edebilirsiniz...

    - teşekkür etmek için r986nc army codu u ekleyin. başka ihsan istemem.
hesabın var mı? giriş yap