• işten eve saat 21:00 suları gelinmiştir. kapıdan içeri girer girmez bilgisayar açılır. şimdiki bilgisayarlar nerdee. ağır aksak çalışan hdd'i 3.2 gb, rami bir kaç işlemi aynı anda yapınca kafayı yiyen makineler. benimkisi takır tukur sesler çıkarıyordu. baya bildiğin gece sessizliğinde evdekileri uyandırabilecek bir ses.
    bilgisayar açıldıktan sonra e-kolaydır superonlinedır almış olduğunuz internet sağlayıcı ile (ay bu da önemliydi iyisi kopmazdı falan) girmeye çabalardınız.
    bizim evdeki telefon çok eski bir bağlantı olduğundan analog hattı. derken digital hatlar bağlandı semtimize ve yeni bir numara alıp evdeki analog hatlıyı iş yerine fax hattı diyerekten nakil ettirmiş idik. ne o internete daha rahat giricez.

    connect der idik bilgisayar açılanda. başlardı o kakafonik ses cümbüşü. kkkk pkkhhhhh falan. derken o derin sessizlik. net bağlantısı gerçekleşirdi gerçekleşmesine de öyle yavaş olurdu ki. bir şarkıyı 1 saatte indirdiğimi bilirim. müzik paylaşım sitelerinde ejnebilerin aktarım durumu hep koyu yeşil falan olurdu. adamlar vızır vızır parça indirirlerdi. biz sarı turuncu olurduk. başka renk mi olurduk yoksa geçmiş gün unutmuşum. ben de interneti müzik paylaşım sitesi ve irc'den ibaret sanarak bir 8-9 ay tükettim * * *
    bütün acaiplikleriyle beraber internet 1999-2000 yıllarında olağanüstüydü bizler için sanırım. o bağlanma sesi unutulmazdır.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap