9 entry daha
  • internetten manga okuma noktasında marka olmuş bir siteydi, ileride otaku muhabbetlerinde nostaljik bir öğe olarak anılacak.

    kapatılmasına dair beni üzen ise ortadaki ikiyüzlülük. manga ve animenin japonya'nın dışına çıkarak yaygınlaşmasını sağlayanlar paylaşımcı ruha sahip scanlation grupları ve onemanga gibi bilindik merkezler olmuştur. eğer bu internet oluşumları olmasaydı bugün japonya dışındaki bir manga veya anime piyasasından da bahsedemezdik.

    internet üzerinde paylaşım olmasaydı bugün abd'de bir manga ve anime pazarı olmayacaktı. aslında japonya dışında hiçbir yerde olmayacaktı. figür, anime veya manga satılmayacaktı ve yayın haklarını satın alıp para kazanan şirketler de bulunmayacaktı. internetin oluşturduğu ve internet olmasaydı asla var olmayacak bir pazardan para kazanmaya başlayanlar şimdi internete karşı çıkıyorlar.

    merak ediyorum, bugün internette manga ve anime tercümesi üzerine çalışan bütün gruplar işi bıraksa, japonya dışındaki manga ve anime piyasası 2 yılda ne kadar küçülür ve bu abilerin kârı ne kadar düşer?
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap