176 entry daha
  • pkk'ya ve devlete silah bırakma çağrısı yaptığı için sağa çekmekle, devlet partisi olmakla suçlanan oluşum.

    ulan biraz insaf be arkadaş... sıcak koltuklarından entry yazan vb klişesine girmek istemiyorum ama bu partinin kurucuları türkiye'de en büyük devrim mücadelesini ortaya koymuş insanlar yahu. ve bu devrim öyle orta yoldan, milli falan değildir. babalar gibi hem devlete hem orduya hem hükümete karşı sosyalist bir devrimdir.

    adamlar illa "ben komünistim" diyen herkesi savunmak zorunda mı? bir yanlışlık gördüğü zaman eleştiremez mi? solun bu kadar dogmatikleşmesi adeta "dinimi eleştiremezsin" noktasına gelmesi ne kadar acayip. devlet kötüdür, kürtler ezilmiştir - ikisi de doğru -; bu durumda "yaşasın pkk" mı demesi lazım adamların?

    işte pkk'nın ve partilerinin solu getirdiği hal budur. solu, kendisinin sözcülüğünü üstlendiğini iddia ettiği etnik problemle eşlenik kılarak, ülkedeki tüm solu otomatik olarak yanında konumlandırma gayretidir. bu gayretin boşa çıkmadığını da görüyoruz. karşıda duranlar da devletçi veya sağcı he mi? senin sesin de bugün ödp'den çok çıkıyor diye sen haklısın. yok ya, valla mı?

    bak aynı şeyleri devlete de demiş olmasına hiç girmiyorum bile...

    edit:ha önden yazayım. bu entry'i okuyup, "vay kürt sorunu yok mu sana göre" diyen adama, küfürü bırak cevap bile vermem. ancak gerçek sol sadece etnik kimlik problemleriyle sıkıştırılamayacak kadar geniş bir vizyon sunmalıdır. kürt sorununu çözmek, gerçekten halkların kardeşliğini ve sömürü düzenin değişmesini savunan bir sol partinin başlıca hedeflerinden biri olmalıdır. ancak tek hedefi bu olan bir parti sol değildir. o parti sadece kendi yüzeyselliğine bir pelerin arayışındadır.
216 entry daha
hesabın var mı? giriş yap