12 entry daha
  • new yorkun %30 luk evsahibi olma ortalamasına oranla%68 gibi yüksek bir orana sahip %9.8 fakirlik oranı ve 67k $ ailevi gelir dağılımı ile en zengin ve ferah kişi başı ortalama dağılımda 75k ortalaması olan newyork' un 81k geliri ile üzerinde olan manhattan (125k)dan sonra 2. olan borough'su (ilçesi) olmakla beraber ny genelinin kilometre kareye 25000 kişilik oranına göre 3000 kişi ve %75 yeşil alan oranı ile de en nefes alınası en rahat ve geniş yerleşim bölgesidir.
    nüfusunun % 75 ini hristiyan kesim oluşturur. bunda başı % 35 katolik italyan etnik köken çekerki tüm amerikadaki en yüksek orandır.

    maalesef new york şehrine verdiği gelirlerin sadece % 38 ini geri alabilen ve geçinen ada 1990 -1993 arası new yorkun tek zenci belediye başkanı olan david dinkinsin ada'yı beyaz -italyan kolonisi olmayacak politikası ile bütün ex-conlara (hapishaneden çıkan)ve evsiz barksız zenci ailelere yardım amaçlı verilen belediye lojmanlarının programının başlatıp adanın bir çok lüks semtinin tam yanına apartman lojmanlar yapmasına ve ayrıca neredeyse tüm emekli ve %40 aktif italyan mafiasının yaşadığı yer olmasına rağmen suç işlenme oranında new yorkun % 2.8 ile en az suç işlendiği bölgesidir. (bkz: it iti ısırmaz )

    new york'un manhattana yakın plajı golf parkı ve balık avlanma bölgesidir. sıkış tıkış apartmanlarda yada müstakil ev adı altında gecekondu kılıklı kıçkıça 2 katlı binalarda oturmayı sevmeyenler için bir cennettir. en fakir mahallesinde bile evlerin bahçesi ve en azından bir kaçının bahçesinde bir yüzme havuzu vardır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap