51 entry daha
  • sınıflandırmaya çalışmadan bakınca güzel film.

    çevreden duyduğum "requiem for a dream'den arak" mottosuyla izledim bu filmi az önce. fakat gözlemlediğim kadarıyla bu yorumu yapan kişi sadece ergen masturbasyonu filmleri sevecek düzeydeki bir insandır.

    requiem for a dream'deki gibi candy'nin de onlarla kalabileceği düzgün bir ailesi var ama o dan'le yaşayabilmek için orospuluk yapıyor, tamam. requiem'de de böyleydi ama uyuşturucu müptelası olmuş güzel bir kız o uyuşturucuyu bulamayınca ne yapacak? sigara gibi de değil, sadece baş ağrısı yapmıyor ki meret, o kız o uyuşturucuyu bulmaya mecbur. başka ne yapacak? sen bu konuyu işleyeceksen bu olay çok normal. illa arak olması gerekmiyor.

    hamilelik olayından sonra uyuşturucuyu bırakmaya çalıştıkları 3. günde evde yaşanan arbede sahnesi, dan'in bebeği gösterip "bacağı kımıldadı" repliğini tekrarladığı sahnedeki mimikleri ve başrollerimizin hastanede cansız bebeklerine sarılıp kaşık pozisyonunda uyumaları filme dair aklımda kalacak 3 sahneydi.

    en başta söylediğim gibi sınıflandırmadan bakınca bu film "requiem for a dream" kadar başarılı bir "uyuşturucu temalı" film, ya da "romeo & juliet" gibi başarılı bir aşk hikayesi olmamasına rağmen başrollerinin fena halde yüksek oyunculuk performansları ve tükenmenin aşamalarını adım adım hissettiren başarılı anlatımıyla güzel filmdir. eklemeden de geçemem, heath ledger'ın bir daha beyazperdede görünmeyecek olmasından kaynaklanan üzüntüyü tavan yaptırıyor bu film.
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap