77 entry daha
  • 6 çıkarsa bana çıktı diyerek yaygara yapan hiç bir dangalak o paranın hayrını görmemiştir ve göremez. bunun örneklerini gazete arşivlerinde bolca bulabilirsiniz. daha öncede belirttiğim gibi bu zamazingo'yu 11 senedir hiç değiştirmeden oynadığım 5 tam kuponum var (bkz: #19545805). bir gün bana çıkacağına dinim hakkı için eminim, çıkacak yani ötesi yok. bu nedenle ikramiye çıkınca neler yapılacağına dair bir ikramiye stratejik eylem planı hazırladım. bu planın ana başlıklarını buraya yazayım da olur ki benden önce buralardan birisine çıkacak olursa hayır duasını alayım bari.

    1- büyük ikramiye size çıkarsa kimse ama hiç kimseye hatta mümkünse kendinize bile bunu söylemeyin. en güvendiğiniz, sağlam dediğiniz, sır tutar sandığınız kişiler bile dayanamayıp birisine söylerse 2 gün içinde tüm yurtta ve kktc'de size ikramiye çıktığını öğrenmeyen kalmaz. unutmayın ki paranın dini imanı yoktur bir de amı olanın dini imanı olmaz derler o konunun bu maddeyle alakası da çoktur. susun, susun, susun. midas'ın kulaklarının eşek kulağı olduğu nasıl öğrenildi hatırlayın ve çatlasanız bile kimseye söylemeyin.

    2- ikramiye size çıktı bu parayı tahsil etmek için ne yapacaksınız? milli piyango genel müdürlüğünün ikramiye servisinde çalışan her memurun tanıdığı bir gazete muhabiri vardır. siz dingil gibi elinize kuponu alıp ikramiyeyi tahsil etmeye giderseniz ertesi gün tüm gazetelerde ve tv'lerde kendinizi adınız soyadınız ve ananızın kızlık soyadı ile izleme şansına erişirsiniz. bu sebeple asla tahsilata kendiniz gitmeyin.

    3- ikramiyeyi tahsil etmek için devlet bankalarının * herhangi birisinin merkez şubesine gitmeniz ve şube müdürüyle görüşmeniz en doğrusudur. bu işlemi yapmadan önce ikramiye kazandığınız kuponun arkasına ad, soyad ve imzanızı atmanız çok faydalı olur. bu şekilde kuponu teslim ettikten sonra herhangi bir puştlukla karşılaşma riskiniz azalır. çünkü kuponlar hamiline ödenir ve kim giderse tahsilata para onundur.

    4- bankaların merkez şubeleri para hareketlerinin çok olduğu, çok büyük rakamlarda paraların süreli transfer edildiği yerlerdir. bu nedenle sizin kazandığınız para onlar için çok büyük bir meblağ olarak gözükmeyecek ve dikkat çekmeyecektir. ayrıca bu şubelerin müdürleri ve yardımcıları genel müdürlük de yüksek bir koltuk kapmaya çok yakın adaylar oldukları için müşteri gizliliği ve sırları konusunda daha hassas kişilerdir. bu konuda yapacakları bir hata sicillerinin bozulmasına ve bekledikleri terfiyi alamama riskini içerdiğinden kimliğinizin gizli kalması konusunda en sağlam yerlerdir.

    5- bankaya gittiniz rakamın büyüklüğüne bağlı olarak müdür veya yardımcılarından birisi ile görüşüyorsunuz. onlara büyük bir rakamı şubeye mevduat olarak getireceğinizi ancak gizlilik konusunda teminat istediğinizi söyleyin. daha sonra imzalı kuponu onlara gösterin.

    6- ikramiye tutarı kadar bir paranın hesabınıza yatmasını isteyin. bu para size açılacak bir hesaba yatırılır ve bloke edilir. banka parayı milli piyango'dan tahsil edince de bloke çözülür. bu konuları içeren minik bir protokol hazırlayıp bankacınız ile karşılıklı imzaladıktan sonra kuponu ona teslim edebilirsiniz.

    7- kuponu tahsil edebilmesi için özel bir vekalet verin çünkü arkasını imzaladınız. yoksa tahsil edemezler. bu işlemi sizi tanımayan bir noterde yapın. vekalete rakam falan yazmayın sadece adıma tahakkuk eden ikramiyeyi tahsil etmeye filan kişi yetkilidir tarzında bir vekalet yeterli olacaktır.

    8- parayı sağ salim hesabınıza geçirdiniz şimdi minumum 2-3 aylık bir bekleme sürecine gireceksiniz. hemen deli gibi para harcamaya başlarsanız tüm şüpheleri üzerinize toplarsınız. müdavim olduğunuz hiç bir şeyi ve mekanı bir anda terk etmeyin. rutin yaşamınızı sürdürün. hatta ertesi hafta sürekli kupon yatırdığınız bayiye gidip, abi senin buradan çıkmış ikramiye, amına koyiyim 10 senedir yatırıyoruz bize bi sikim çıkmadı minvalinde sohbetinizi yapın ve yine kuponlarınızı yatırın. ancak bu sırada ikramiye çıkan kuponun yerine yeni bir kupon yapmayı da unutmayın. her hafta 5 kupon yatırıyorsanız yine 5 kupon yatırın. kimse rakamları hatırlamaz ama sizi ikramiye kazanan şüpheliler listesinden çıkarırlar.

    9- her zaman gittiğiniz kahve, halı saha vb. yerlere gitmeye devam edin ve buralarda ikramiye kime çıkmış konusu açıldıkça siz de konuya müdahil olup kazanan pezevenge ana avrat sövün. şüpheleri üzerimizden uzak tutuyoruz, unutmayın.

    10- evliyseniz karınıza asla bu ikramiyeden bahs etmeyin. arası biraz geçsin, yeni yaşamınız ile ilgili projeler kafanızda netleşsin söyleyecekseniz ancak o zaman yavaş yavaş, alıştırarak söyleyin. ben parayı buldum hemen karıyı boşayacam, alemlere akacam gibi bir düşünceniz varsa babayı yediniz demektir, sırrınız mutlaka faş olur. karınızı boşamayın, çok hevesliyseniz ileride gizlice zamparalık yapabilirsiniz.

    11- bir anda deli gibi para harcamaya başlarsanız hemen tüm projektörler üzerinize dönecektir. bekleyin sonra akla mantığa uygun bahanelerle yavaş yavaş bulunduğunuz çevreden ayrılıp yeni bir çevrede yaşamaya başlama hazırlıklarına geçebilirsiniz. bu iş en az 1-1,5 yıl sürmelidir.

    12- daha fazla detaya girmek istemiyorum, usandım yazmaktan. aslında daha bir çok detay ve ince noktalar var onları da bir zahmet siz düşünün. ana prensibimiz olan hiç kimse bilmeyecek düsturunu asla ve asla aklımızdan çıkarmayarak bu detayları kafanızda işleyebilirsiniz.

    13- elin herifi 14 sene lotonun rakamlarını yazıp tüm gazetelerde haber oluyor ben çok daha faydalı bir hizmeti canım ciğerim siz sözlük müdavimlerinin hizmetine bila bedel sunuyorum. sevildiğinizi bilin, bana yanlış yapmayın. 6 çıkınca bu kardeşinizi görmeyi sakın unutmayın. hatta çıkan kuponu bana teslim edin sinekten yağ çeker gibi huzurunuzu kaçırmadan paranızı tahsil edeyim.
332 entry daha
hesabın var mı? giriş yap