1 entry daha
  • "ne alaka?" sorularıyla savunulmaya çabalanan da hükümettir. şu alaka kardeşim bak anlatıyorum, anlayamayan değil anlamak istemeyen bünyende belki tesiri olur:

    iki devletli çözüme göre israil'in başkenti tel aviv'dir, filistin'in başkenti ise doğu kudüs: ancak israil hükümeti hiçbir şeyi sallamadığı gibi doğu kudüs'ü de gasp ederek, "birleşik kudüs başkent olacak" iddiasını ortaya atıyor. bunu daha önce defalarca kez gündeme getirdiler. bu amaçla israil yönetimi batı şeria'daki ramallah (şu anki filistin yönetiminin başkenti) ile doğu kudüs arasına yerleşim kuruyor, doğu kudüs'te yaşayan müslüman ailelere ait evleri tahliye ettiriyor ve bunları yahudilere veriyor. ayrıca çevre düzenlemesi adı altında, müslümanlara ait tarihi mekanları yok etmeye çalışıyor. bu iç politikayı birçok zirveyi kudüs'te yaptırarak dışarıya da yaymaya çalışıyor.

    şimdi bunları anlattıktan sonra anlaşılmıştır diye ummuyorum. çünkü o pek sevgili hükümetlerinin ne yapmak istediğini bal gibi bilen bir tayfanın "ne alakası var canım hükümetimi karalamayın" dediğinden eminim. tepkinin ne kadar boş, ve riyakarlıkla süslü olduğunu belirteyim istedim.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap