11 entry daha
  • kısa ve net bir şekilde "taş gibi" dizi. o kadar sağlam karakterleri, o kadar sağlam senaryosu ve o kadar sağlam bir kurgusu var ki; her bölüm hayranlıkla ve ağzım açık seyrediyorum. özellikle archie panjabi'ye olan hayranlığım her bölümde artarken ikinci sezon itibariyle alicia'yı hem gülerken, hem yalan söylerken, hem kocasını korurken, hem will ile cilveleşirken, hem kendi mesleğinin olumsuz gerekleriyle barışırken izlediğimizden dolayı onu televizyon tarihinin en katmanlı karakterleri arasına yerleştiriyorum.

    dizi, bir hukuk draması olmanın çok ötesine geçti. hem politik metinleri, hem polisiye hikayeleri hem de karakter gelişimiyle parmak ısırtacak bir kaliteye ulaştı. cbs zaten en çok rating'i alan ancak gençlere pek çekici gelmediği için reklamverenlerin gözdesi olamayan bir kanal. yani aslında the good wife gibi cable dizisi- network dizisi arasında bir yerde duran böyle kaliteli yapımlar bu kanalın izleyicisiyle çok güzel uyuşuyor. heyecanın düşmesine asla izin vermediği ve seri hikayesini bölüm hikayelerini fazla kısmadan ve basitleştirmeden çok iyi anlatabildiği için bu dizi çok özel. üstelik hukuk dizilerinden alışık olduğumuz aynı da'ler ve aynı hakimlerle karşı karşıya gelme durumu bu dizide çok daha gerçekçi işleniyor. carry'nin özel bir intikam çabası olduğu için ve başsavcı glen childs bu rekabetten çıkar elde ettiği için ikide bir alicia'nın karşısına çıkıyor. yoksa the practice'teki gibi ne hikmetse hep aynı bölge savcısı denk geliyor değil. karşılaştığımız diğer avukatlar da çok sağlam. salağa yatan ama harika stratejilerle ortalığı silip süpüren, önce hamileliğini sonra da çocuğunu mahkemede işlerine alet eden, peter'ı bataktan bir türlü kullanamadığı bilgisayara rağmen bir tık'ta kurtaran avukatlar izledik. üstelik hepsi de kadındı ve hepsi de birbirinden tamamen farklıydı. bu kadar karakter zengini, bu kadar kadın yanlısı, bu kadar yaş-cinsiyet-millet ayrımı gerektirmeksizin çekici olabilecek bir dizi ben çok görmedim.

    emin olun ki bu dizinin aldığı emmy'ler geçen senekiyle kalmayacaktır. julianna margulies ve chris noth başta olmak üzere alan cumming ve konuk oyuncularına da heykelcik hediye edecek kudrete sahip bir şaheser haline gelecektir. ülkemizde neden bu kadar az entry'si var bilmiyorum, ama bölümler çok yığılmadan diziye başlamanızı; ve günü gününe bu keyfi yaşamanızı tavsiye ediyorum.
334 entry daha
hesabın var mı? giriş yap