125 entry daha
  • sahiplerinin para kazanma hırsına kurban gitmiş şampiyon arap atıdır.
    at yarışı oynamayalı on senden fazla olmuştur, sadece iyi atlar olunca onları izlemek benim için daha heyecan verici.turbo'yu da -beş yarış üst üste kazanan bir at var mutlaka izle diyen arkadaşım sayesinde tanıyıp izlemeye başladım.
    herşey güzel gidiyordu ,enternasyonal malazgirt koşusu nda şeyh in ünlü atı general i bile yanına yaklaştırmayıp beyaz bayrak ayna yaptı. ( http://www.youtube.com/watch?v=ylpbptwjhg0 )

    daha sonra atın hafif sakatlığı olduğu söylendi (ve hatalar zinciri burada başladı.) buna rağmen 2009 yılı cumhuriyet kupası koşusuna kayıt yaptırıldı. çünki bu yarışı da kazanırsa triple crown yapıp 1 milyon dolar daha kazanacaktı. o zamana kadar koştuğu 27 yarışta bir kere kafkaslı'ya burun farkı ile geçilmiş olan turbo eksik idmanlarla katıldığı yarışta hayatında ilk kez tabela dışı kaldı.
    sakatlığından dolayı tam 6 ay boyunca tedaviye alındı. sakatlıktan çıktığı ilk yarışında pistlere yine fırtına gibi dönüp 23 nisan koşusunda rakiplerine her zamanki gibi fark atarak kazandı. ( http://www.youtube.com/watch?v=drqko9m6xto)
    ardından 2010 tbmm kupası koşusu' na katıldı burada ingiliz kırması alper kaan ı geçebilmek için haddinden fazla efor sarfedip yine sakatlandı ( http://www.youtube.com/watch?v=8k6pqivteky )
    (bu yarışa safkan arap atı olmadığı için hakkında inceleme başlatılan daha sonra da pedrigisi iptal edilen alper kaan a o yarışta koşma izni veren sn. mehdi eker'e de ayrıca saygılarımı sunuyorum!)
    yine 6 ay kadar bir ara verdi sahipleri hedefimiz 2010 yılı cumhuriyet kupası diye açıklama yaptılar ( &popup=1&l=1 ) bu yarış koşulup turbo sonuncu oldu. işin aslı tjk tv de sergen yalçın ve halis karataş 'ın katılmış olduğu bir programda ortaya çıktı.
    halis karataş atın sahiplerine turbo'ya binmek istediğini iletmiş sahipleri atın arızasının nüksettiğini doğru dürüst idman yapamadıklarını, yarıştan çıkacaklarını bildirmişler bunun üzerine halis karataş da o gün yarışı kazanan gelibolu'nun ekürisi ile anlaşmış(karataş ceza aldığı için o gün at binemedi.) sonra her nasıl oluyorsa atın sakatlığının geçtiğini söyleyerek bora serinkaya ile koşuya katılıyorlar.ve malum sonuç...
    kupa töreninden sonra gelibolu ile kazanan selim kaya bile bu duruma isyan edip röportajda şunları söylemiş;
    aslında halis abi yarışacaktı bu kupa onun hakkıydı tarzı birşeyler söyledi. ayrıca şunu belirtmek istiyorum bugün iki şampiyon safkan pistte kaldı(turbo ve kafkaslı) bu böyle olmamalıydı; "ne yazık ki atlar sahiplerini seçemiyor" dedi. (tabi selim kaya için kafkaslı nın yeri ayrı idi kafkaslı da bu yarışa sakat sakat hiç koşu yapmadan sadece havuzda antrenman yaptırılarak sokulmuş , yarışı tamamlayamadı bile)
    selim in bu tarihi ayarı erdin düzarat , abisi remazan kaya ve diğer at sahipleri için bence kulaklara küpe olması gereken bir sözdür.
    sonuç olarak daha 5 yaşında arap atlarının en iyi olduğu çağda hırs uğruna altın yumurtlayan tavuğu kestiler, turbo yarış hayatını kapattı yarışseveleri de güzel yarışlarından mahrum bıraktılar.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap