2 entry daha
  • jose mourinho porto,chelsea,inter,real madrid gibi dört tamamen birbirinden farklı futbol yapısındaki takımda çalışmıştır. real madrid daha yeni olduğundan geriye kalan 3 takımla kısa sürede inanılması zor işler yaptığını görebiliriz. özellikle porto ile yaptığı -domestic kupaları saymıyorum ha- ilk sene uefa kupası üzerine sonraki sene şampiyonlar ligini almak, hemde porto gibi bir takımla almak bilmiyorum dünya üzerinde ölü, diri başka bir teknik adama nasip olabilmişmidir. bir dahada mourinho hakkında kimsenin '' x liginde başarılı olamaz'' diyeceği yok, olamaz.

    guardiola ise çok iyi bir jenerasyon ve sistem yakalayan, kendisininde hayatı boyunca içinde oldupu barcelona'nın doğrudan başına geçmiş, ilk sezonunda bütün kupaları alarak çok iyi bir başarı yakaladı ama ikinci sezonunda jose mourinho'ya yenildi, hemde şuanki hali ortada olan inter'e. guardiola barcelona'dan ayrılırsa ne yapar kestirilemiyor. örneğin rijkaard çok kötü bi teknik direktör olarak geldiği barcelona'da efsane oldu, efsanevi bir teknik direktör olarak geldiği galatasaray'da kovudu.. kendi görüşüm guardiola'nın barcelona dışında başarılı olamayacağı yönünde, olsa bile en fazla mancini ayarında olur gibime geliyor. yine benim görüşüme göre barcelona'nın şu jenerasyonuyla total futbole yakın bir çok teknik direktör bu kadar olmasa bile yineden başarılı olur. ama mesela bir capello bi tik yapamaz.

    sonuç olarak mourinho'yu barcelona'nın başına koysanız belki asla guardiola kadar başarılı olamaz, ama dünyada ki diğer ligler ve takımların %90'ın da moruinho'nun guardiola'dan çok daha başarılı olacağı kesin gibi.

    genel olarak başta dediğim gibi mourinho daha hala genç olmasına rağmen inanılması zor işler becermiş bir teknik direktör, onu en iyi yapan en büyük etken ise her gittiği yerde başarılı oldu ve ne zaman karşısında ''bileği bükülemez'' diye lanse edilen bir takım çıksa - man utd, barcelona- her zaman onu yenerek başarıya ulaştı.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap