181 entry daha
  • 3. sezonun syfy kanalından onay alamamış olması pek de süpriz sayılmaz aslında. neredeyse tamamen keşif odaklı olması gereken bir seride bu denli insani ilişkilere yoğunlaşılması dizinin en büyük handikaplarından biriydi. zaten kemikleşmiş izleyici kitlesi de bunu bir türlü benimseyemedi. yalnız şu da bir gerçek ki, dizi başka bir kanala geçerek yayın hayatına devam edebilir. ayrıca özellikle son bölümleriyle hafiften de olsa eski serilerin ruhuna uygun biçimde hareketlenmiş olması, henüz yayınlanmamış 10 bölümün rating'lerinde ciddi bir artış yaratabilir. bu da syfy kanalının aldığı kararı tekrar gözden geçirmesine neden olabilir.

    elbette bunlar kişisel görüşlerimden ibaret. her ne kadar yılların stargate fanı olsam da bu diziye ben de fazla ısınamamış ve bir türlü benimseyememiştim. hep bir şeyler eksik gibiydi bu diziye dair. keşif ruhu tatmin edici değildi. oyuncu kadrosu vasattı. senaryo diğer serilere oranla daha fazla bütünlük içerse de ağır aksak ve sıkıcıydı. ekip arasında dönen entrikalar, 15 sezon boyunca efsaneleşmiş ekip bağlılığı konseptini yıkmaya yönelik cesur bir adımsa da ilgi göremedi. farklı ırk ve uygarlıkların sayısında ki inanılmaz azalış da işin tuzu biberi oldu. stargate denilince her birimizin aklında, hayalinde oluşan o büyülü manzara bu dizi de bir türlü yaratılamadı. istedik ki, gemide hal-i hazırda geçit varken ve sürekli yeni gezegenlere yol alınıyorken, ekip gitsin keşifler yapsın, dost kazansın, düşman edinsin. kah güldürsün bizi, kah ağlatsın, kah da düşündürsün. ama olmadı, olamadı... ta 1994 yılında her şeyin ateşini yakan başlangıç filmi geldi aklıma. ne güzel bir fikirdi böyle. acaip bir alet bulmuş, uzun uğraşlar sonunda çalıştırmış ve başka bir gezegene gidivermiştik. orada kötüler olduğu kadar iyiler de vardı. ra vardı, mısır mitolojisinden esintiler vardı, farklı bir medeniyet vardı.

    millet işte buna aç kardeşim. millet bunu istiyor. bu yüzden izledi tam 10 sezon sg-1'ı... bir gemide tıkılıp kalmış onca insanın, birbirinin ardından kuyu kazışını görmek istemiyor işte. çok mu zor bunu anlayabilmek. inat edildi, "yaptım olacak" denildi, buraya kadar geldi işler. koskoca stargate'in izleyici sayısı abd'de 1 milyonun altına düştü. milyonlarca insan salak değil mi? milyonlarca insan ne istediğini bilmiyor. kusura bakmayın da o milyonlarca insan ne istediğini çok iyi biliyor. siz o milyonların beğeni anlayışını bir kaç bölümde değiştirebileceğinizi mi sandınız? "yo dostum yo" bu o kadar da basit değil. stargate bambaşka bir alem. stargate bir diziden çok daha fazlasıydı bizler için.

    bu efsane zincirden bir halkayı kendi elinizle koparıp attınız ey senaristler. koskoca stargate mitolojisi'ni topal bıraktınız. hikayenin gidişatına büyük bir darbe indirdiniz. size evreni anlatacağız dediniz; ama kim kiminle yatıyor, kim kimin ardından işler çeviriyor zihniyetinden öteye geçemediniz. stargate fanları uyanık! "durun daha fazla saçmalamayın da bu güzelim seri tadında kalsın" dedi her birinize. mesajı alabildiniz mi?
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap