13 entry daha
  • amerikalı amerikalı diye refere edilen genç aslında bir italyanı canlandırmaktadır. hasılatı 300 m$a yaklaşmış bir mucize gözüyle de bakılabilir. imdbden öğrenildiği kadarıyla tv seriesi çekim aşamasında olup 2003 tarihinde hazır olacakmış.
    portokatlos* ailesinin maceraları gerçekten izlemesi ilginç bir tv serisi olacaktır.*
    genel olarak izlemesi zevkli, kültürümüzle olan benzerlikler yüzünden eğlenceli hale gelen bir film.
    filmde türklere gönderme yapılan yerler yazılarak filmin ne amaç taşıdığını özgür iradenizle anlamanız istenmiştir. herhangi bir polemik elbette oluşmayacaktır.
    7. dakika civarında babaanne kılıklı teyzenin* greece'ten gelerek oğluna kapıda
    "listen up ugly turk,you are not kidnapping me" demesiyle başlamaktadır.*
    25. dakikada "bloodthirsty turks"
    74. dakika civarında türklerin ve almanların yunanlıları köylerinden nasıl kovduklarıyla ilgili bir hikaye. ve yaşadığımız için şanslıyız gibi bir cümle ile filmin en duygusal anlarından birinin oluşturulması.(doğruluğunu tartışmak saçma ama polemik olması daha saçma olacak)
    bunların dışında yırtık dondan fırlayan babaanne kılıklı teyzenin* sürekli bir yerlerden çıkıp türklere laf atması fakat filmin sonuna doğru "ulan ben ne yapıyorum" diyip gelin kızımıza güzel bir sürpriz yapması akıllara durgunluk veren bir senaryo örneğidir.
    filmin verdiği vereceği mesaj ise yunanlıların büyük ailelere sahip olduğu,geleneklerini yaşatmaya çalıştıkları,birbirlerine destek oldukları ve kız çocuklarından beklenenin evlenip çocuk makinası olma görevlerini yerine getirmeleridir.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap