72 entry daha
  • 1990-1995 yillari arasinda 6 sezon olarak, 110 bolumde, turkiye'de 'kuzeyde bir yer' olarak yayimlanan, tum zamanlarin en iyi dizisi olmasina aday, televizyon yapimidir. altin kure ve emmy odulleri vardir.

    internetin ve cep telefonunun bu kadar aktif olarak kullanilmadigi bir donemde, turkiye'de bu kadar takipcisi olmasi tamamen dizinin samimiyetine, diyaloglarin muhtesemligine, karakterlerin dogalligina ve herkesin bu dizide hayallerinden ve olmak istedigi ama olamadigi hayatlarindan bir parca bulmasina bagliyorum. dizinin yayimlandigi yillarin psikolojisine bakarsak, 1980 darbesi ile uzerinden silindir gecen egitimli bir kesim, yine darbeden sonra olusturulmaya calisilan serbest ekonomik duzen komediligi ile ortaya cikan yeni zengin egitimsiz ve muhafazakar kesim, sovyetler birligi'nin yikilmasi ile ortaya cikan yeni belirsizlikler, abd nin pompalamaya basladigi yeni dunya duzeni naneleri ile okumus ve egitimli insanlarin hayattan sogumalari, duzene karsi gelememelerinin getirdigi sinir, baski; korku imparatorlugunun temellerinin atilmasi ve bunun sonucunda para temelli iliskilerin one gecmesi, haysiyet, seref, onur gibi kavramlarin geriye alinmasi ile lackalasan toplum duzenleri.

    iste boyle bir psikolojide, bu dizi insanlarin hayallerine tercuman olmus, arayip ta bulamadiklari iliskilerin icerisinde olmasini saglamistir. sahsim acisindan, lise yillarinin sonuna ve universite yillarinin basina denk gelmesi, ayrica kisiligimi olusturmada bana yon vermis, su anki karakterimin, fikirlerimin temelini olusturmustur.

    6 sezonun tamamini, gecmis yillarda tekrar edindim ve tekrar tekrar seyrettim, kacirdigim ayrintilari tekrardan gozlemledim ve gerek john corbett, gerekse janine turner ve barrie corbin ikilisinin, diger kasaba yasayanlariyla olan iliskileri, karakterleri ve yasadiklari ile o ana ait dusuncelerini tekrardan ozumsedim.

    john corbett'in chris karakteri ise basli basina hayat felsefem oldu diyebilirim. radyo programlarinda okudugu kitaplarin veya felsefi olarak anlatimlarinin ise ciddi olarak takip edildiginde bir insanin dusunce havuzuna cok seyler katacagina inaniyorum. dizinin yaraticisi joshua brand'a ise, boyle bir proje yaptigi icin sadece tesekkur etmek kaliyor.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap