2 entry daha
  • şu ülkede kahveyi satanlar bile bunun tanımını bilmiyor, sen hala "tanım var mı tanım?" diye soruyorsun sözlük. ilk tanımlar beleşti, bundan sonrakiler paralı. para yoksa tanım yok. ya parayı getir tanımı al, ya da krize girmemek için bu örnekle idare edeceksin artık.

    sattığı kahvenin tanıtımını yapmak için bir kahve forumuna mesaj giren yeni bir üye (buna kısaca satıcı bey diyelim), forumun daha eski kullanıcılarından ve kahve üzerine hayli bilgi sahibi bir tüketici (bilinçli tüketici olsun mu bu da? e hadi olsun bakalım)

    satıcı bey: x marka kahveyi kaç kişi biliyor? x marka kahve kiii, allah allah! türkiye görmedi böylesini yemin billah! öyle gurme, böyle gurme, tükenmeden al, sonradan gurme! ingiltere kralı, rahmetli başkan kenedi, taçsız kral pele, bakenbauer, kaleci mayer, nadya komaneçi, bricit bardo, fenerbahçeli cemil! hepsi şöhretini bu kahveye borçludurlar. x marka kahve, beyinizden ısrarla isteyiniz.

    bilinçli tüketici: bu kahvenin paketlerinde kavrulma tarihi yazıyor mu? olur da bir paket almaya kalksam, elime geçen paket ne zaman kavrulmuş olacak?

    satıcı bey: kavrulma tarihinden yola çıkarsak kahve içmenin ne keyfini ne de tadını alabiliriz, bunu denedikten sonra siz karar verin :) eğer x marka kahve gerçekten damağınıza hitap etmediği zaman ayrıca konuşabiliriz... ve son kullanma tarihi bir şey ifade etmez mi acaba :)

    yani satıcı bey diyor ki; "zehretme hayatı bana cananım, suallerinle doldu benim her yanım. kahveyle yanıp sönse de ocağım, inan ki ben bu bahiste bicanım."

    illa mı tanım? iyi len al. yaygınlaşıp bir standart haline gelebilmesi için sadece tüketicilerin bilinçlendirilmesinin yetmediği, "gönül ne kahve ister ne kahvehane, cebim para ister kahve bahane" kıvamındaki satıcıların da bilgilendirilmesinin şart olduğu, kavrulma tarihi ile son kullanma tarihi arasında en fazla 21 gün olan kahve.

    dipçik not: olası bir "e bilgilendirildi mi bari kendisi?" sorusuna cevaben; hee bilgilendirildi ama çok sinirlendi. an itibariyle "x marka kahve öyle bir kahvedir ki, 6.8 gr* lık çekimde tek kaşıktan aynı anda ikinci espresso yu çıkarabileceğiniz ve lezzeti ve görüntüsünü kaybetmeyen bir tane daha kahve var mıdır? işte bunu sadece x marka kahve ile yapabilirsiniz" diyor. yani 6.8gr kahve ile diğer kahvelerden 1 shot espreso alınabilirken bundan 2 shot alırsınız diyor. burnunuzu sildiğiniz kağıt mendilleri atmayın, kurutur bir daha silersiniz diyor. tarifte 1 su bardağı un yazıyorsa sen yarım koy diyor. 6.8gr diyor ama neye dayanarak dediğini kendi de bilmiyor, galiba satıcı bey bize dayamak istiyor ama asma kilitli bekaret kemerimize toslayınca nevri döndü, feleği şaştı adamın. o diil de bu ülke insanı niye böyle? işte bu soruya asistanım merova sizler için cevab verecek.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap