18 entry daha
  • kişisel olarak destek vermediğim, kendimce haklı nedenlerle şükrü saraçoğlu stadı'nı tercih edeceğim kampanya..

    beşiktaş inönü stadı'nın çok uzun zamandan beri yıkılması söz konusu ve nerden baksanız 2007'den beri beşiktaş'ın stadı yapım aşamasındayken oynayabileceği stadlar konuşuluyor. basında yazılıp çizilen, yönetim kurulu toplantıları'nda konuşulan stadlar şöyle;

    atatürk olimpiyat stadı
    şanlıurfa gap arena
    türk telekom arena
    gebze şehir stadı
    izmit ismetpaşa stadı
    recep tayyip erdoğan stadı
    şükrü saraçoğlu stadı

    neden şükrü saraçoğlu?

    * her ne kadar beşiktaş, semtimizin takımı olsa da tesisler ümraniye'de ve tesislere konum itibariyle en yakın stad saraçoğlu.
    * bahsi geçen stadlar içerisinde olimpiyat'ı çıkardığımızda olası şampiyonlar ligi maçlarını kaldırabilecek kapasitesi en yüksek 2 stadtan biri.
    * beşiktaş takım olarak bahsi geçen stadlar arasında en çok maçı saracoğlu'nda oynadı. saha-zemin tecrübesi olarak en tanıdık stad.
    * tribünlerin sahaya yakınlığı göz önünde bulundurulduğunda yine saraçoğlu ön plana çıkıyor. beşiktaş gibi taraftarıyla oynayan bir takım düşünüldüğünde tribünlerin sahaya olan mesafesi önemli bir kriter.
    * yıllardır ''inönü'nün akustiği güzel ondan ses yüksek çıkıyor'' diye sallayan desibel ulemalarını dinledik. eğer beşiktaş yarım ya da bir sezon boyunca tüm iç saha maçlarını saraçoğlu'nda oynarsa 52000 beşiktaşlı o stadtan nasıl ses çıkar cümle aleme gösterir. senelerdir saraçoğlu'nda ambiyans oluşmuyor çünkü stadın yapısı farklı diyenlere inat o stadtan nasıl ses çıkar göstermek için saraçoğlu.
    * yıllardır fenerbahçe ile beşiktaş arasında bir husumettir gidiyor. deplasmanlarda yaralanan taraftarlar, camları inen metrobüsler, zarar gören masum vatandaşlar. sırf bu stadın çifte kullanımı bile 2 kulübü biraz olsun iyi ilişkiler içerisine sokabilir.

    öte yandan daha önce saraçoğlu ile ilgili yazdıklarımın da arkasındayım. riyakarlık yapmıyorum, çelişki yok, deplasman tribününe insanlık göstergeleri gelirse ve zemin düzelirse [bu zaten gerçekleşti] olabilir bu istek..

    (bkz: fenerbahçe şükrü saracoğlu stadyumu/@maximus decimus meridius)
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap