38 entry daha
  • yılda bir kaç kez muzdarip olduğum durum.

    bu sefer dedim, kendi kendime: ulen okumuş adamsın, sosyal güvencen var çık git doktora. nedir yani her seferinde otlar, terleme nöbetleri, aferin, benical türü envai çeşit ilaçla kendini iyileştirme atraksyonları. efendi efendi git sağlık ocağına görün doktora, yazdır ilacını. hem o kadar masraf da olmaz. bu gazla hemen yol aldım sağlık ocağına. girdim içerde bekleyenler, ilaç yazdıranlar, başında galoşla dolaşan personel, kahve içen doktor... tam bir sağlık ocağı konsetpi. tamam dedim, budur işte:

    - af edersiniz! ben muayene olacam da...?
    + saat 4' ü geçii artık muyane olaman.
    - nasıl yani 4 ' e kadar mı muayene olunuyor?
    galoşundan başını kaşıyan personel bana uzaydan gelmiş kıçı tekmelenecek ucube gibi baktıktan sonra:
    + he öylee..'dedi

    ama yılmadım. hata benim dedim, yakında ki özel hasteneye gidecem dedim. saplantılı olmak bu arada bu hastalığın bir sonucu mu diye de düşündüm, yalan yok . koşturarak hastaneye vardım.

    - kbb uzmanı var mı?
    + evet vaa. kimlik litfeynnn...12 lira alim...
    - neden?
    +devlete ödüyosunuz bizlen ilgili bişey değil.
    - sosyla devlet hani?
    + annamadım...?
    - nerde sosyalleşecem doktorumla yani?
    + arzuuu hanımmmm! hostes hanım sizi yönlendirecek.
    - biliyorum iki çıkış var, biri sağda bir solda...
    + annamadım ?
    - hastayım da bakmayın bana siz. orantısız benzetme yaptım.

    hostes hanım burda bekleyin dediler. beklemeye başladım. bekle bekle çağırmıyorlar, gelen giden, içeri doktorlar girip çıkıyor, kahkahalar almış başını, felan fişman hepten bunaldım. ulen unuttular heralde beni. özeli böyleyse devleti kim bilir nasıl. olsun sabretmek lazım.

    + buyrun biyfendi!

    girer girmez diplomaya gözüm ilişti aynı okuldan mezunmuşuz. girişi böyle yapıp şirin mi görünsem yoksa ulen zaten parasını verdim sevin layn beni yalayın modunda mı olsam karar veremeden:

    + şikayetiniz nedir?
    - bademciklerim ağrıyor, halsizim, eklem yerlerimde ağrı var... sızı gibi...
    + a deyin...
    vay be tee çocukken bunu demiştim be. hoşuma gitmedi değil. ama dünya kadar gelişen teknoloji ve geliştikçe kirlenen argümanın içinde bir temiz an mı bu, yoksa tıbbi bir gerçeklik mi karar veremedim.

    + hafif soğuk algınlığı, enfeksiyonel bişey yok. rapor vericem iki gün dinlenin, bir de şu ilaçları kullanın.

    başka zaman rapor istesem alabilir miydim acaba. iki gün dedi. yoksa ciddi bişey var da bana belli etmiyor mu? a ile mi çözdü mü hem şimdi durumumu? doktor, oğlum işte! aynı okuldan mezunuz bizden dandik adam nispeten daha azdır hem. sahte olmasın diploması bakım bir daha.!

    - teşekkürler doktor bey. bişey daha danışmak istiyorum. kulağımda hafif bir duyma kaybı var sanki...yani sağ kulağın sol kulağıma göre daha iyi duyuyor gibi.
    + şimdi soğuk algınlığı geçirdiğiniz için yapacağımız testler doğru sonuçlar veremeyebilir. bir hafta sonra iyileştikten sorna gelirsiniz.

    yani haftaya 12 lira daha ödeyecen koçum, öle tek seferde on iş olmaz. sebil mi burası. diplomayı görmedin mi efendi. he heyy!

    -teşekkürler doktor bey, size de hostes hanım.

    hasteneden çıkar çıkmaz eczane aradı gözüm. yolun karşına geçtim. eczaneye girdim. iki geçkin hatun ve onlarla bir ortak payda bulmak için cebelleşen ilaç mümessilinin ortasına reçetemi uzattım.

    + 5 lira lütfen.
    - sosyal devlet?
    + sosyal paylaşım sitesinin sahibini anlatıyor evet film...
    - karşılamıyor mu devlet bunun hepsini?
    + ben de aslan burcuyum!
    - yanık karı ve atlangoç mümessil cevap verin laynn!!
    + karşılıyor elbet, ama 2 lirasını bu ilaç için...

    başım önümde, ilaç poşetim elimde uzarken eve; soğuk algınlığı için bir daha doktora gitmenin ne kadar saçma olduğuna olan kanaatim pekişti. tabi canım doktorla ilaçla yedi gün doktorsuz ilaçsız bir hafta...

    - şurdan bari biraz ıhlamur alim...
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap