178 entry daha
  • fenerbahçenin trabzonsporumuzu oyunun her dakikasında, sahanın her metrekaresinde, ikili mücadelelerin tamamında eze eze yendiği maç olmuştur. bizim hafta içinde dinlendirilerek bu maça saklanan takımımız eğer bu kadar organizasyondan uzak ve aciz bir futbol ortaya koyuyorsa bunu başta şenol hocamız olmak üzere yönetimimizin de derinlemesine irdelemesi gerekir kanaatindeyim.

    oyuncularımız fizik olarak bu maça hazırlardı ancak konsantrasyon denilen şeyden eser yoktu kendilerinde. bilindiği üzere takım daha önce de geriye düşmüştü ancak o maçların tamamında takımın skoru çevireceği konsantrasyonlarından ve ortaya koyduğu mücadeleden belli oluyordu ve nitekim o maçların tamamını çevirmişti bu takım. ancak bugün ilk golü yedikten sonra bu maçı biz alabiliriz inancı olan futbolcumuz yoktu maalesef.

    maç 2-0 ve takımın önünde koskoca bir kırkbeş dakika vardı ancak başta oyuncu değişikliklerimizdeki hatalı tercihler ve çok güvenip inandığımız oyun liderlerimiz selçuk, burak ve colman'ın kendilerinden beklenmeyecek derecede kötü oynamaları, takımın ikinci yarıda mücadele gücünü sıfıra indirdi.

    özellikle sözleşme uzatmaya yanaşmayan selçuk inan, hocanın kendisine verdiği şansları uzun süredir elinin tersiyle iten colman ve bu iki oyuncuyu yedekleyecek ve tehdit edecek bir orta saha oyuncusunu ara transferde takıma katmayan yönetim oturup bu maçın doksan dakikasını tekrar izlemeli ve hedefe ulaşmak istiyorlarsa kendi hatalarını tespit edip, tedavi etme yoluna gitmelidirler. yoksa uzun yıllar sonra ayağımıza kadar gelen şansı elimizin tersiyle itmemize ramak kaldı.

    hocamızla ilgili olarak kendisine hala sonuna kadar güveniyorum ancak onun da kendisine biraz daha güvenmesi ve oyuncularına biraz daha inanması kanaatindeyim. egemen'in böylesi uzun bir sakatlıktan çıkar çıkmaz onbir başlamasının, beşiktaşmaçında sakatlanan glowacki'nin onun yerine girmesinin, glowacki'nin kırmızı kartının ardından da tayfun cora'nın oyuna dahil edilip kırmızı kart görmesinin mesuliyeti tamamen hocamızın şimdiye kadar verilen şansların tamamından gayet düzgün performanslar ile ayrılan mustafa yumluyu tercih etmemesinde yatmaktadır. kendisinin eğer bir sakatlığı yoktu ise bu maçta onbirde başlamaması çok ama çok garip bir durum.

    üstüne üstlük giray'ın da son iki maçtaki performansı inanılmaz derecede kötü, müdahalelerin tamamında hatalı ve topu oyuna sokarken yaptığı pas hataları akıl almaz seviyelerde.

    bu takımın toparlanması ve tekrardan rayına girebilmesi için beşiktaş maçına kadar oynayacağı dört maçtan maksimum iki puan kaybıyla ayrılması gerekiyor ki bu maçlar sırasıyla içeride antalya, deplasmanda manisa ve sivas ve yine içeride oynayacağımız kayseri maçları. ligin ilk yarısında oynadığımız futbolu oynarsak bu maçlardan istediğimizi alabiliriz ancak bugün oynadığımız şekilde takım bütünlüğünden uzak ve silik oynarsak liderliği kaybederiz ve puan farkı da açılabilir. bu arada bu dört takımla ilk yarıda oynadığımız maçlarda aldığımız puan ise sadece 5.

    fenerbahçe'yi öncelikle bu maçta sergiledikleri mücadele gücü ve oyun anlayışı için tebrik ederim. ama daha da önemlisi taraftarının daha önceki maçlarda kötü oynamasına rağmen takımını bu denli itebilmesi takdire şayan. selçuk kırmızıyı görüp takımı on kişi bıraktığında dahi endişelenmeyip, desteklerine ara vermemeleri çok önemli bir faktördür bugün sonucun bu şekilde olmasında.

    lig şimdi çok daha heyecanlı olacak ve trabzon'umun şampiyonluk hedefine yürüyebilmesi için kenetlenme zamanıdır. haftaya takım ve hoca avni aker'de sahaya çıktığında görecekleri tablonun kusursuz olması gerekiyor ki eksilen özgüvenleri yerine gelebilsin ve yeniden hedefe doğru ilerleyelim. mazallah korktuğum olur da protestolarla karşılaşırlarsa, ligin sonu yine hüsran olur.

    edit : tayfun cora kardeşimize seslenmeyi unutmuşum. takımın bir stoperi sakatlık nedeniyle oyundan alınmış ve antalya maçında oynaması şüpheli iken diğer stoperimiz de oyundan atılması nedeniyle oynayamayacağı kesin iken 73'te oyuna giriyorsun ve 90+ da maç bitecekken kırmızı kart görüyorsun ya, sana helal olsun demekten başka bir şey demek elimden gelmiyor.

    umarım bu trabzon formasını giydiğin son maç bilemedin son sezon olur da seni rakip takımlarda 61 numaralı formanla izleme keyfine varırım.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap