7 entry daha
  • herkesin olmasa da hemen hemen çoğu insanın kısa dünya hayatında inandığı, kendini adadığı bir inancı, ideolojisi, hayali vardır. bu kimi için din olur, kimi için bir ideoloji, kimi için ulvi bir amaç. bunlar bizi kısa yaşamda anlamsızlıktan, hedefsizlikten, yokluktan kurtarır.

    kimi bunları sadece benimser, soru işaretini gidermeye çalışır ama kendini o konuya adamaz, yaşamını ona göre düzenlemez, kısaca adını koyar sonrasına karışmaz veya adını bile bir başkası koymuştur onun yerine, öylece kalsın der umursamaz.

    kendini inancına adayan insanlar vardır bir de. bunlar, inançları uğruna gönüllü olarak vazgeçmeyi göze alırlar. kendilerini gerekirse sınırlar, zorlarlar. idealisttirler.

    evlenmeden cinsel ilişkiye girmeyen biri. hem de erkek. (toplumumuzda erkek rolü belli) kolay mıdır? kolay olmadığını bilmek için sağlıklı biri olmak yeter. inandığı değerler uğruna vazgeçmiştir. yok yok, ne eşcinseldir ne de hormonlarında bir sıkıntı vardır. sadece, senden, benden, ondan farkı vardır. o'nun bir inanmışlığı ve adanmışlığı vardır. zor olanı seçmiştir. peki o'nu anlamak kolay mıdır? kimisi için zor, kimisi için gayet anlaşılır.

    sözü uğruna arzularından vazgeçebilen insan. söylenecek pek bir şey yok aslında. dedik ya kimi için şaşılası insan kimi için güvenilecek adam.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap