17 entry daha
  • baba'nın şarkısı;

    o, bir daha geçmeyeceği kadar güzel geçen bir sınavdan henüz çıkmıştır. balıkesir'in de berbat sıcağı, göz yaşını dahi buharlaştıracak kıvamdadır. eve geldiğinde öğrenir. göz yaşının tadı, şarkılardan, anılardan her bir acı verecek şeyden daha fazla kazınmıştır aklına. kötü biten bir ilişki, klasik. dünya başına yıkılmıştır. memleketten peder gelir; göz kulak olmak için mi, teselli etmek için mi hala bilmez. birisi göz kulak olmasaydı ne yapardı acaba? teselli bir işe yarayacak mıydı?

    ramazandır. ama gene de bira alırlar, eve gelirler. ortalık hafif toplandıktan sonra tezgahı kurarlar. pazardaki dükkanın önünde 14 şubat için satılmak üzere alınan çin malı plastik gülleri serdikleri tezgahı hazırlaması gelir aklına. ancak bu sefer curcuna yerine hüzün, esnafın bağrışları yerine müzik, diafondan söylenen çaylar yerine bira vardır. peder tedirgindir, konuyu nasıl açacağını düşünür.

    odadan kolonlardan birini uzatma kablosuyla salona taşır. ayak üstü bir liste yapar, zor da olmayacaktır zaten babasıyla aynı müziği dinlemektedir çoğunlukla. müzik oynatıcısında karışık çalma seçeneğini seçer. son ayarlamaları yaparken ilk şarkı bitmiş ikinci şarkı çalmaktadır. otururlar. biraları açar ve bardaklara doldurur. tam babasına geldiği için teşekkür edip, bardağını tokuşturmak için kaldırdığı anda the traveller çalmaya başlar.

    " yıllardır hatırlamaya çalıştığım, arayıp da bulamadığım şarkı." der, babası.

    sabaha kadar konuşurlar. uyumadan sınava gider. hikaye de bundan sonra başlar zaten.

    ...

    o günden aklında kalan tek mutluluktu bu; o gün her aklına geldiğinde derinlere batmaktan kurtulmak için düşündüğü, dinlediği şarkı. baba'nın şarkısı.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap