19 entry daha
  • otobanların yapısı, sürücülerin olgunluğu ve eğitimi bir araya geldiğinde, türkiye'deki otobanlardan çok daha güvenli olduğu ortadadır.

    aydır-izmir otobanında maksimum 170km/saat hızla ilerlerken yaşadığım tedirginliği, köln-düsseldorf arasınra 225km/saat ile ilerlerken hissetmedim.
    hız sınırlamaları sadece otobanın yerleşim yeri yakınlarından geçtiği bölümlerinde ve ausfahrt yazılı otoban çıkış tabelalarına yaklaşırken ortaya çıkıyor. bunlar haricinde bas basabildiğin kadar. insan böyle birşeye yabancı olsa bile birkaç saat içerisinde adapte olup yüksek hızın tadını çıkarmaya başlıyor.

    aracın yol bilgisayarında 100km de 16 litre yaktığını görmek biraz üzücü olsa da, çok fazla takmıyorsunuz.

    sol şeridi farkında olmadan işgal etseniz bile kimse sellektör yapmıyor, korna çalmıyor. arkanızda aracı farkederek sağ şeride geçtikten sonra, arkanızdaki araç sizi sollarken içindeki şöför ters ters bakmıyor.

    dikkat edilmesi gereken en büyük husus, yüksek hızda ilerlerken yoldaki herhangi bir hafif tümsek yada yama, aracın dengesini bozabiliyor. yanlış bir refleks parçalarınızın almanya'nın şirin köylerinden toplanmasına sebep olabilir.

    otobanda arkanızdan ambulans geldiğinde, bütün araçlar bir anda sağ ve sol şeritlere kendini atıyor, orta şerit boş bırakılıyor. insanların yol vermek için taklalar attığını görmek, "medeniyet budur" demenize sebep oluyor.

    yol herhangi bir sebepten dolayı tek şeride düşmüş ise, o şeride geçmek için fermuar sistemi isimli bir sistem uygulanıyor. bütün şöförler bundan haberdar, ben o anda kendi kendime öğrendim. bu sistemde, her şeritten bir araba sıra ile açık şeride geçerek yoluna devam ediyor.

    hız sınırı olan bölgelerde radara yakalandığınızı, o anda çakan flash ile rahatça anlayabilirsiniz. kısa süre sonra, sadece sürücü tarafı görünen vesikalık fotoğrafınız ve ceza makbuzunuz adresinize teslim ediliyor. cezalar da oldukça yüksek.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap