67 entry daha
  • kim ne derse desin uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerdendi, şüphesiz.

    çok uzundu diyenlere de çok şaşırdım çünkü ben üç beş saat daha olsa izlerdim zevkle. bana uzun gelmedi, güzel kareler görmekten mutluydum hep.

    ayrıca filmi eleştirirken butterfly effect, donny darko, esosm vs. demeyeni dövüyorlarmış galiba. du bir tane ben de yapçam; star wars'u andırıyodu bence yea, hem bi kısmı uzayda geçiyo hem de darth maul'un akrabası olabilecek biri vardı, eki eki.

    olmadı mı? neyse canım sağ olsun.

    --- burdan sonrasını atlarla devam ediyoruz, spoiler ---

    yağmur damlasının, bulutlardan kopup aşağıya düşüşünü yukarıdan bakarak takip ettiğimiz sahneyi çok sevdim.

    ergenlerimizin daha ilk sevişecekleri sahnede, sadece tüylerin diken diken olduğunu gösterdiği sahneye ise bayıldım.
    o kadar basit ama o kadar güçlü bir kare, çok hoşuma gitti... unutmam artık asla. (00.42'deymiş)

    bir de, her kızın kendine ait bir rengi vardı filmde, ben ona dikkat ettim. anna kırmızı, jean sarı ve manik depresif gız elise maviydi. onların bulunduğu sahnelerde etraf tamamen bu renklerle bezeliydi, kıyafetlerden oturdukları eve kadar. kırmızı kazandı.

    ya aslında yazabileceğim bi ton ayrıntı geliyor aklıma ama gerek yok, beğendim ben neticede, onu demek istemiştim, dedim zannımca.

    --- spoiler ---

    binlerce hollywood klişesi barındırmayınca beğenilmiyor abi filmler, ben bunu anladım yani. hayır çünkü 47 milyon harcanmış bu filmin 2.3 milyon gişe yapmasının başka bir açıklaması gelmiyor aklıma. resmen içim yandı bunu öğrenince ya, yazıklar olsun sinema izleyicisine. ben dahil tabi benim de hiç haberim olmadı vizyona böyle bir film girdiğinde.

    velhasıl, 45 dakika uzaklara bakmalı gıcık sanat filmi olmamasına rağmen embesil hollywood filmi de olmayan, gayet lezzetli, ayrıntılarla bezeli sağlam bir film işte tadını çıkarmak lazım.
758 entry daha
hesabın var mı? giriş yap