5 entry daha
  • yüce yaratıcının zeka küpü insanoğlu'ndan çok daha önce düşünüp cevabını yapıştırdığı çelişkiler bütünü..

    sana kitab’ı indiren o’dur. onun (kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir ki, bunlar kitab’ın esasıdır. diğerleri de müteşâbihtir. kalplerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onu tevil etmek için ondaki müteşâbih âyetlerin peşine düşerler. halbuki onun tevilini ancak allah bilir. ilimde yüksek pâyeye erişenler ise: ona inandık; hepsi rabbimiz tarafındandır, derler. (bu inceliği) ancak aklıselim sahipleri düşünüp anlar.

    (al-i imran 7. ayet)

    yani şunu söylüyor allah; kafanızın basmadığı şeyler hakkında kelime oyunlarına takılıp saçmalamayın, gerekirse kafanızı kaldırıp göğe bakın, evet tek bir çatlak dahi göremiyorsunuz değil mi? işte bu yüce yaratanın yaratma sanatıdır.

    bizler, davetini işittik ve itaat ettik deyin, amelde salih müslümanlar olun. elbet hepimizin hataları, günahları vardır, hepimiz farklı ve zor şartlar altında hayatlarımızı geçim derdi ekseninde devam ettirmeye çalışıyoruz ancak unutmamak gerekir ki bu dünyadaki en zor, en çetin şart inançsız bir kalp ile yaşamaktır.

    sabah kalkmak, akşam yatmak insana zul gelir, gereksizleşir. okumak, iş sahibi olmak, aile kurmak, evlat sahibi olmak, sadaka vermek, salih amel işlemek anlamsızlaşır.

    ölümden sonra hayat yoksa, mevcut yaşamın ne anlamı kalır? insanoğlu yırtınsa da dünya üzerinde allah'ın adaletinden daha doğru bir adalet oluşturabilir mi?

    işte, oluşturamadığı belli, binlerce yıldır birbirimizi kesip biçerek kan akıtıyoruz. o halde ahireti, yani yaşamın amacını kabul etmeyi temel koşul kabul eden bir kitapta nasıl bir çelişki olabilir?

    allah'ın sözünde nasıl bir eksik olabilir?
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap