• güneşli güzel bir old trafford öğleden sonrasının hüzne dönüştüğü gelmiş geçmiş en dramatik maçlardan biridir.
    1973-74 sezonunun son hafta maçıdır. manchester united küme düşmek üzeredir. ancak manchester united'ı bir galibiyet ve birmingham city norwich city maçından gelecek birmingham'ın puan kaybı haberi kurtaracaktı..

    maçın başrol oyuncusu city'nin golcüsü denis law'dı. law her iki takımda da forma giymiş hatta “kırmızı bir şeytan” olarak ligde ve avrupa şampiyon kulüpler kupasında zafere ulaşmıştı. o bahar gününde ise dennis law’un üzerindeki formanın rengi maviydi ve 81. dakikada eski takımını küme düşüren gole imza atmıştı. iskoç futbolcu o seneki dünya kupası’ndan sonra futbolu bıraktı ve bir daha hiçbir lig maçına çıkmadı.

    efsanevi stretford end tribünü tarafından kral ünvanı alan adam bu kez onları hüzne boğmuştu. diğer skorlara göre kazansa bile küme düşecek olan manchester united için bu gol herşeyin sonuydu ve manchester united'ı 36 yıl aradan sonra 2. lige gönderdi.

    law golü attığı anda kahroldu ve üzüntüsü her halinden belli oluyordu. şöyle bir demeç vermekten de kendini alamadı.

    "i have seldom felt so depressed in my life as i did that weekend. after 19 years of giving everything i had to score goals, i had finally scored one which i almost wished i hadn't."

    1-0 city üstünlüğüyle biten maçın tek golü ve law'ın üzüntüsü şuradan izlenebilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=jo-gymp_1gk

    edit:gizli bkz
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap