35 entry daha
  • kosmayla beraber, guzel havalarda yapilacak en uygun spor. sadece gelistirmek istediginiz kaslar icin degil; ruh halinize ve hayattan ogrenmek istediklerinize gore ikisinden de cok sey kapabilirsiniz.

    kosmak kesinlikle meditatif. biraz kendi basiniza kalmak istediginizde; akliniza minik sinekler gibi konup ucusan dusuncelerle basbasa kalmayi ve sakinlesmeyi istediginizde en uygun secim. insanin hem vucudunu(kalbini) hem de beynini daha dikkatli bir sekilde takip etmesi icin (bkz: mindfulness) ideal. bir yandan kondisyonunu fark ediyor ve fiziksel kalbine kulak veriyorsun; diger yandan (eger biraz dikkat etmeye calisirsan) beynine konan dusuncelerin hizina sasiriyor ve hicbirinin duygusal etkisi altina girmemeyi ogreniyorsun.

    kurekte bu sefer, kosmanin aksine takimda beraber oldugun insanlarla dengeyi saglamaya calisirsin. sen kosturup gitmek isterken digerleri daha yavas ve sakinse el mahkum kendini onlarin hizina indirmeyi ogrenirsin, yada tam tersi durumda hizini arttirmayi. zaten dengeyi yitirdiginiz anda bot sallanmaya baslar; beraber hareket etmenin onemini bot sana surekli hatirlatir. bu yuzden kurek de yuksek farkindalik isteyen bir spordur. kendi bedenine, durusuna ve hareketlerinin koordinasyonuna dikkat etmeye calisirken bir yandan da takim arkadaslarinin hareketlerini takip etmen gerekir.
    ozellikle hareketlere ve koordinasyona dikkat acisindan bana tai chiyi animsatiyor kurek. gundelik hayatta alistigin gibi keskin, ayrik ve sert hareketlere yoneltiyor vucudun seni ama hem bot, hem takim arkadaslari hem de kendi vucudunu mukemmel bir uyum icinde tutabilmek icin sakin ve birbiriyle uyumlu, sureklilik halinde hareketlerle cekmek zorunda kaliyorsun kuregi.

    kisaca,hem ruha hem de vucuda iyi gelen bir spor kurek, kosmak gibi. eger universitenizde/sirketinizde falan kurek kulubu varsa firsati kacirmayin mutlaka deneyin derim. gunes de aciyor artik zaten kuzey kuremize. gunluk hayatimiz hep o kapali mekandan bu kapali mekana, beton/metal baloncuklar icinde geciyor, bari artik mevsimi gelmisken kendimizi atalim disariya. ne o oyle hamster gibi kosu bantlarinin ustunde, spor salonlarinda falan...
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap