13 entry daha
  • hard disk'te eşek kadar yer tutan (20 gigabyte istiyor vicdansız), az buçuk acele ettirilmiş bir oyun havası veren ama yine de keyifli bir creative assembly eseri.

    müzikler, grafikler gerçekten çok güzel ama özellikle shogun 2 total war'da nispeten iyileştirilmiş yapay zekadan sonra geri döndüğünüzde ciddi hayal kırıklıkları yaratabiliyor.

    waterloo savaşı'nı kazanmanız durumunda ayrı, kaybetmeniz durumunda ayrı kısa videolar gösteriyor. ben de bunları bir arkadaşıma göstereceğim diye önce savaşın zorluğunu easy'ye çekip çatışmaya başladım. az çok savaşı kazanmak için kabul edilebilir bir taktik olan en sağ kanattan ufak bir birlikle wellington'u taciz etmeye başladım. destek için bir iki birlik daha göndermem gerekti ki en sonunda ordunun yarısı sağ kanada çıktı. kanat çöktüğü anda wellington tepelerin üzerinden toplu saldırıya geçti, zar zor güç bela prusya ordusu atış menziline gelene kadar geri püskürttüm, sonra da prusya ordusunu kovaladım.

    zafer videosunu izlettikten sonra arkadaşıma "yenilgi videosu da var bak" deyip savaş zorluğunu very hard'a çektim, daha sonra olanlara ise inanamadım.

    savaşı hemen kaybedeyim diye topları yerlerinden söktüm, bütün orduyu seçip en orta kanada gönderdim. tabi ki en önden giden süvari birlikleri darmadağın oldu, napolyon yaralandı ve savaş alanından çekildi. çabuk bitsin diye hızı sona aldım, "birazdan biter" diye kahve yapmak için kalktım. iki üç dakika sonra arkadaşım "senin üniformalar mavi değil mi, neden kırmızılılar kaçıyor?" dedi. anlamayıp 2-3 dakika boş bıraktığım ekrana bakınca gördüm ki young guard ve grenadier birlikleri çatışmacılara acımamış, wellington yatmış, süvari birlikleri yakın mesafeden düzgün saldıramadan yerle bir olmuş, ingiltere'nin elit birliklerini de (king's guard, iskoç birlikleri vs.) en arkadan yorgun argın koşturan old guard telef etmiş bile. süvariler dışında bahsedilecek bir piyade kaybı bile yok. prusya ordusu ise yeni yeni geliyor.

    "yok lan, en zorda lan, böyle olmaması gerek" dedim, baktım ki ciddi ciddi ingiliz ordusu arazi olmuş. arkada bıraktığım topları prusyalılara geri çevirip, sağ arkadan gelen prusya birliğini oyalaması için binalardan birine iki birlik gönderip, ilk prusya süvari saldırısını da old guard'lar ile kare formasyonuyla karşıladıktan sonra da blücher ve piyade birlikleri komik bir şekilde realitede dünyanın kaderini değiştiren bu savaşta doğru düzgün kayıp bile vermemiş olan fransız ordusuna karşı on saniye bile duramadı. tekrar zafer ekranı çıktı.

    200 sene önce yağmurlu waterloo tepelerine bakan napolyon'a kurmaylarından biri "babori boşver taktik falan, sal herkesi ortaya gitsin" deseydi tepkisi ne olurdu bilemiyorum ama, creative assembly'nin kemiklerini biraz sızlattığı kesin.*

    son olarak: ana menüdeki müzik gerçekten çok başarılı. zaten bi bu, bi starcraft 2 böyle.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap