1 entry daha
  • tomris uyar'ın ilk öykü kitabıdır. 1965-70 yılları arasında yazılmış öyküleri kapsayan kitabın ilk baskısı 1971'de bilgi yayınevi tarafından yapılmıştır.

    kitap, bir yanıyla gündelik hayatın içinde, sıradan insanların, sıradan hayatlarına eğilen hikayelerden oluşur. ama, sıradan olanı sanat eserine malzeme yaparak, ondaki sıra dışılığı ortaya çıkarmak başarısını daha yirmili yaşlarında başarır uyar. seçtiği karakterler, ‘aykırı’ tipler olmasa da, bir şekilde kurulu düzenle arası hoş olmayan kişilerdir. hayata veya topluma karşı örgütlü bir muhalefet halinde olmayı da anlamaz bu aykırılıktan tomris uyar. daha küçük, büyüteçle bakmadıkça görülmeyecek karşıtlıklardır sözünü ettiği. örneğin, ilerleyen yaşına rağmen küçük çatal-bıçak kullanan birinin iç dünyasına yolculuk ederek, bu seçimin altında ellerinin ve ayaklarının orantısız büyüklüğü olduğu sonucuna varır bir öyküsünde.

    ipek ve bakır, tomris uyar'ın daha sonra yayımlayacağı dokuz kitapta işlemekten vazgeçmeyeceği izleklerin ipuçlarını taşıması bakımından da ayrıca önem taşır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap