2 entry daha
  • söylentiye göre alkölle arası çok iyi olan hisarlı ahmet, kütahya'da hisar diye bilinen muhite çıkıp bir güzel demlenir ardından da yürüyerek inmeye çalışır. e haliyle düşe kalka iner fakat ayıldığında her yanı ağrımaktadır. bu türkünün hikayesi böyledir.

    düzeltme: zhang mesaj gönderdi. merhumun günahını almışız. adam müezzin ve çok dindar bir adammış. hikayeyi anlatan kütahya'da çalışan konservatuvar mezunu bir thm hocası olduğundan, referansı kendimce kuvvetli görüp anlatıp duruyordum sağda solda.

    bundan önce bir de ihsan oktay anar'ın alkol belası yüzünden doğru düzgün kitap yazamadığına dair bir dedikodu yayınlamıştım bu şekilde. (yanlış olmasın sakın ihsan oktay anar'ın kötü kitap yazdığını ya da artık iyi kitap yazamadığını filan iddia ettim demiyorum) onda da altın kitaplaryayınevi'nin bir yazarı yaptığımız bir muhabbete istinaden paylaşmıştım. sonradan öğrendim ki -yine böyle sözlükte aldığım bir mesajla- üstadın alkolle ilgili en ufak bir problemi yokmuş. hayır biri kuyumu mu kazmaya çalışıyor, yoksa ben mi kenar mahalle dilberi oluyorum yavaş yavaş anlamadım. bi için, bi dağıtın, öyle yazın, öyle söyleyin... yok ama resul'ü bi utandıralım hep. affet beni hisarlı ahmet.

    düzeltme2: müezzinlik yok galiba. ama dindarlık konusundan şüphe yok.

    (iki cümlelik yanlışın tekzibinin iki paragraf olması da ibret verici)

    düzeltme3: "kuyumumu" ifadesi "kuyumu mu" olarak değiştirildi.

    (hayırlısıyla şu entryi bi bitirseydim bugün)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap